Politiezone Zottegem/Herzele/ Sint-Lievens-Houtem: nieuwe korpschef Tom De Saveur

Reeds ruim drie maanden geleden, medio maart, kon u via NUUS vernemen dat met het oog op de opvolging van Jan De Sutter – wegens pensioengerechtigd vanaf 1 juli – door de politieraad Sint-Lievens-Houtemnaar Tom De Saveur aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken voorgedragen werd als kandidaat om de nieuwe korpschef van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem te worden. Bij Koninklijk Besluit is zijn aanstelling in deze functie nu ook officieel: zaterdag 1 juli heeft Tom De Saveur (rechts op de foto) het overgenomen van Michelbekenaar Jan De Sutter (links op de foto) die gedurende vijftien jaar, sinds 2008, aan het hoofd van de politiezone stond.

Tom De Saveur startte zijn carrière als beleidsadviseur bij de cel Nationale Veiligheid, Strategie en Beleid en werd vervolgens hoofdcommissaris bij de dienst ‘diefstal gewapende hand’ van de federale gerechtelijke politie. Nadien werkte hij meer dan tien jaar onder de Minister van Binnenlandse Zaken en keerde daarna terug naar de eigenlijke politieorganisatie bij de Federale Wegpolitie. Een parcours waarbij hij steeds de gerechtelijke en bestuurlijke kant van politiewerk wist te combineren. Het enige wat hij nog miste, was de lokale component: “Ik wou altijd al lokaal werken, maar dan wel in mijn eigen streek,” aldus Tom De Saveur. “Ik woonde 26 jaar in Zottegem en woon nu al bijna 22 jaar in Sint-Lievens-Houtem. Ik ken de zone dus echt op mijn duimpje en ik twijfelde dan ook geen seconde toen de functie van korpschef in deze politiezone vrijkwam.”

”Het is de uitgelezen kans om de lokale werking in mijn eigen streek beter te leren kennen. Ik weet tegelijk dat mijn mandaat als korpschef ook heel wat uitdagingen met zich meebrengt. We moeten er weliswaar voor zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst, zodat elke inwoner vertrouwen heeft in de politie. Vermits veel collega’s in de komende jaren met pensioen gaan, moeten we tevens focussen op de opleiding van nieuwe politiemensen en ons in de markt zetten als een goede werkgever. Hierop wil ik de komende tijd maximaal inzetten, Alleen op die manier blijft onze politiezone de geoliede machine die Jan De Sutter als korpschef creëerde,” besluit zijn opvolger Tom De Saveur.