Sportief de vakantie in met de nieuwe street workout in Zwalm

Bij de start van de zomervakantie pakt Zwalm uit met een Street Workout op de recreatiesite. Schepen van sport Peter Van Den Haute (N-VA) licht toe: “Street Workout is eigenlijk de moderne naam voor calisthenics, een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit doe je met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen.

Street Workout heeft een groot aantal voordelen: het verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht, motorische coördinatie, mobiliteit en flexibiliteit. Het kan worden beoefend door alle leeftijden al is het vooral populair bij tieners en jongvolwassenen. Van Street Workout is ook bewezen dat het jongeren samenbrengt en met plezier in beweging zet. En dat is één van de grootste ambities van ons sportbeleid,” aldus nog Van Den Haute.

P.S. Het toestel werd grondig getest zoals je kan zien op de foto!