Bepaal je eigen verhaal

Seniorenadviesraad Brakel doet mee!

 

De ouderenzorg strookt vaak niet met de wensen en verwachtingen die ouderen hebben. Daarom nemen ouderen de megafoon ter hand. Ze zetten de verandering in gang.

Bepaal je eigen verhaal. Doe mee aan het debat over de toekomst van de ouderenzorg. www.bepaaljeverhaal.be

 

Waarom doen we het?

Vroeg of laat worden we allemaal geconfronteerd met de nood aan zorg. Soms bij onszelf, soms bij mensen die we graag zien. Maar voor veel zestigplussers strookt de ouderenzorg van vandaag niet met waar zij op hopen. Ze sluit onvoldoende aan bij hoe zij hun levensverhaal zien. Dat moet anders: de ouderenzorg moet hertekend worden. En dat moet gebeuren, samen met de groep waar het om gaat.

 

Hoe doen we het?

We creëren een platform en stimuleren debat.

Dat doen we door ouderen te vragen om op www.bepaaljeverhaal.be zelf concrete ideeën te geven om de verandering in gang te zetten. Ook kunnen ze op die website enkele vragen beantwoorden. Door ze in te vullen, geven deelnemers aan waar voor hen de prioriteit ligt én welke woon- en ondersteuningsvormen ze zelf in hun leven zien passen wanneer ze zorg nodig zouden hebben.

 

Maar er is meer. Ook de seniorenadviesraad Brakel organiseert ‘denkmomenten’, alwaar kleine groepjes ouderen samen in gesprek gaan over prangende vragen over de ouderenzorg.

Alle verhalen, signalen en inzichten resulteren aan het einde van de campagne in een visie op de toekomst van de ouderenzorg. Die bevat bovendien concrete beleidsvoorstellen met het oog op de verkiezingen van 2024. We sporen beleidsmakers aan om niet bij de pakken te blijven zitten en actie te ondernemen.

 

Ben je geïnteresseerd om aan zo’n denkmoment deel te nemen, schrijf je dan hier in voor 14 juli: klik hier

Wij contacteren u dan voor de verdere concrete afspraken qua plaats, datum en uur.