© FDRphotodesign

Rock Zottegem verleidt jongeren met ijzersterke ‘Dance en Hiphop Stage’ en goedkopere tickets

Rock Zottegem pakt dit jaar uit met een extra-large dance- en hiphop-stage die wordt gekoppeld aan een opvallend sterke line-up. Voor jongeren zijn er voor het eerst ook aangepaste, goedkopere tickets.

“Dit jaar hebben we extra geïnvesteerd in ons tweede podium om ook het jongere festivalpubliek te kunnen bekoren”, aldus mede-organisator Kurt De Loor. “En dat is gelukt. Onze ‘bigger and better’ Dance Stage is een volwaardig podium waar ook de betere live acts zoals Willie Wartaal, Dikke en Chibi Ichigo nu een plaats krijgen. Combineer dat met een reeks klinkende DJ-namen zoals Booka Shade, Maxi Meraki, Tensnake, WLC feat. Mona Lee, Omar Dahl, etc en je weet dat het één groot feest wordt aan dat tweede podium. Op het hoofdpodium sluiten we ook af met enkele kleppers uit de DJ-wereld: DJ USED en Omdat het kan Soundsystem ft. Average Rob. Niet te missen.”

Fenomeen ‘Average Rob’ afsluiter op zaterdag, ‘USED’ op vrijdag.

 Kurt De Loor: “Niemand minder dan You Tube-fenomeen en recent Ironman ‘Average Rob sluit de Crazy Main, het hoofdpodium van ROCK ZOTTEGEM, af op zaterdag. Met een live DJ-set samen met zijn kompaan ‘Omdat Het Kan Soundsystem’ zet hij ongetwijfeld de festivaltent in lichterlaaie. Als die nog rechtstaat na de doortocht van oa.  Zwangere Guy, K’s Choice, The Waterboys, Two Door Cinema Club, Kaleo en Isaac Roux. Na optredens van oa. Goldband, Soulfly, Wolfmother, Noordkaap, Fleddy Melculy en Jack Vamp & The Castle of Creep, sluit top-DJ ‘USED’ vrijdag het rijtje mooie festivalnamen af. USED is de rijzende ster van de Belgische DJ-scene en veroverde de afgelopen maanden heel Europa. Alle grote Europese festivals mochten er al aan geloven, nu is het de beurt aan ROCK ZOTTEGEM. Een afsluiter op vrijdag om in te kaderen en een knaller van een feestje gegarandeerd.”

Nieuwe Dance Stage: heel bewust gekozen om te verjongen

Karl De Loor, mede-organisator: “Met onze ‘bigger and better’ Dance Stage trekken we duidelijk de kaart van de jonge festivalgangers. Zij zullen hun hart kunnen ophalen aan ons tweede podium. Voor het eerst zullen er ook live acts op onze Dance Stage staan. Zo komen naast DJ’s Kaptain E-Glow, Nina Black en Swimlanes op vrijdag ook Chibi Ichigo, Dikke en Willie Wartaal langs. Zij performen live. Op zaterdag mag het festivalpubliek zich opmaken om te feesten met Booka Shade (live), Maxi Meraki, Tensnake, WLC feat. Mona Lee (live), Omar Dahl (live), Suns Radical en Dadson. Op zondag draaien Tom Florent en Hide N Seek plaatjes. Zo is er voor iedereen wat wils op ROCK ZOTTEGEM ‘23: zij die komen voor de sterke live optredens in onze Crazy Main en zij die een hele dag en nacht lijf en leden willen losgooien aan onze Dance Stage!”

Praktisch

  • Rock Zottegem gaat door op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli. Wie er op de eerste festivaldag nog wil bij zijn, kan maar beter snel tickets reserveren. Het festival is op vrijdag bijna helemaal uitverkocht. Voor zaterdag en zondag zijn nog voldoende tickets, maar ook daar is snel zijn de boodschap. De tickets gaan als zoete broodjes.
  • Om jongeren een extra duwtje te geven om hun eerste festivalervaring op Rock Zottegem mee te maken, bracht de organisatie voor het eerst in haar geschiedenis ook zeer voordelige jongerentickets op de markt. Kurt De Loor: “Voor jongeren zijn festivals vaak duur, met tickets aan spotprijsje willen we alle jongeren de kans geven om deze zomer een festival mee te pikken. We hopen dat andere festivals dat voorbeeld volgen. Festivals moeten betaalbaar blijven.”
  • Op vrijdag en zaterdag mogen jongeren tot en met 12 jaar gratis binnen. Jongeren van 13 tot en met 17 jaar betalen 25 euro. Op zondag dienen alle jongeren een jongerenticket aan te kopen, dat kan al aan de voordelige prijs van 20 euro.
  • Voor tickets en info kan je terecht op www.rock-zottegem.be.