De Scheerwegel in Meerstraat is opnieuw toegankelijk als trage weg

Oosterzele maakt een deel van de Scheerwgel opnieuw toegankelijk. Er worden maatregelen genomen om die als trage weg te behouden.

De gemeenteraad besliste tijdens de zitting van 24 januari 2023 om de Scheerwegel (Meerstraat) definitief toegankelijk te maken. De gemeente herstelt de voetweg door het ophogen, op gelijk niveau brengen en inzaaien van een deel van de nabijgelegen akker. De Scheerwegel krijgt zijn definitieve karakter door het plaatsen van paaltjes over de volledige lengte en twee straatnaambordjes. Op dit moment verhindert een netwerkkast nog de doorgang, maar de nutsmaatschappij heeft plannen om de kast te verplaatsen. Schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Christ Meuleman is blij met de stand van zaken. ‘De Scheerwegel is een trage verbinding tussen drukke wegen. Het is een goede zaak dat die blijvend toegankelijk is’. (mvdv, foto’s ddl)