HeMelse Feesten zonder beperkingen en met gevarieerd programma

De aftrap werd vrijdagavond gegeven met een optredens  van The Dukes, Kevain, Deadly Serious Coverband en DJ Guy Fawkes op het Gemeenteplein. Dan start ook de kermis tot en met maandag 4 juli en de viering van Vlaamse feestdag op dinsdag 11 juli met optredens van de plaatselijk BigBand The Mellvids en Jelle Cleymans & Band. Dat zal doorgaan in de Proefhoevestraat 1 op het terrein van Chiro Roo Op zaterdag kon je DELIRIUM URBAN WALK 6,5 km mee wandelen er waren 270 voor inschrijvingen.

De Urban Walk is een leuke ontdekkingstocht doorheen Melle.  Het parcours  startte aan het Sport- & Recreatiepark Kouterslag en wandelt 6,5 km langs en door gekende en minder gekende gebouwen. Onderweg word je aangemoedigd door (muzikale) animatie. Het einde is voorzien in Brouwerij Huyghe waar zij ons een gratis consumptie op het terras aanboden. De tocht ging door het College Paters Jozefieten, WZC Kanunnik Triest waar het bandje Les Loubards Gipsy Jazz optrad. Verder langs de kerk, het gemeentehuis waar de Pipes & Drum”Clan Mackenzie” je verraste met doedelzak muziek, het jeugdhuis Schorpioen, Elsdriespark, Hof ter Belst tot aan de brouwerij Huyghe.

S’ Avonds kon je nog van optredens  -genieteen van onder andere: Coverband Sugar and Spice, Robby Longo, Sergio en Crazy Sir-G. De zondag ging het  luxe ontbijt van start en het Wereldfeest met 0600AM, Sartanani Bolivia en Murga Agrum, Jérémie Vrielynck en het optreden van Sandra Kim gevolgd door de foute party Foute  met DJ Franzke.

De Maandag werd aan het gemeenteplein een feestnamiddag voor jong & minder jong met Margriet & Celien Hermans en Clown Flippo Kindershow, de avondmarkt in samenwerking met Marktkramersvereniging “De Vlaamse Ardennen” en straatanimatie met de  steltlopers van Theater Cooper. De band  The Midnight Gang sloot de namiddag af en ierereen zkte af nar Melle brug voor het afsluiten vuurwerk.