Lokale economie krijgt extra duw

Subsidies voor ondersteuning handelsinitiatieven

De gemeenteraad keurde tijdens de zitting van 4 juli 2023 twee nieuwe subsidiereglementen goed om de lokale economie een extra duwtje in de rug te geven.

Het gedrag van consumenten is de laatste jaren sterk gewijzigd. De online verkoop zit in de lift, wat een effect heeft op de sfeer en winkelbeleving in de dorpskernen. Oosterzele wil ondernemers aanmoedigen om initiatieven uit te rollen die zorgen voor meer beleving in de centra. Schepen van Lokale Economie Orville Cottenie is ervan overtuigd dat samenwerking tussen ondernemers effectiever is dan geïsoleerde acties. Met de nieuwe subsidie voor het ondersteunen van handelsinitiatieven, wil de gemeente ondernemers aanzetten om elkaar te vinden en de winkelbeleving in de gemeente te versterken.

Naast het ondersteunen van bestaande ondernemingen wil Oosterzele startende ondernemers financieel helpen om hun zaak op een professionele manier uit te bouwen. De gemeente is overtuigd dat het subsidiereglement voor opleiding en advies hiervoor het juiste instrument is. Beide reglementen zijn actief en zijn te vinden op de website van de bibliotheek onder lokale economie. (mvdv, foto’s ddl)