Winnaars wedstrijd mooiste dialectwoord van Zottegem krijgen prijs

De winnaars van de wedstrijd naar aanleiding van de zoektocht van Vooruit naar het mooiste dialectwoord van Zottegem hebben hun prijs gekregen.

Ze werden uitgenodigd naar geschenkenwinkel Gifts@Bar in de Hoogstraat waar ze konden kiezen uit een koffiemok met daarop Redzekes Wakker of een brooddoos met daarop Bootbozze. “De respons op de wedstrijd was overweldigend”, zegt Kurt De Loor van Vooruit. “Niet minder dan 839 deelnemers bezorgden ons in totaal 413 verschillende dialectwoorden. Er zaten echte pareltjes tussen. Enkele ‘dialect-experten’ selecteerden 7 topfavorieten. Maar liefst 1.053 mensen brachten hun stem uit en verkozen Redzekes tot ‘mooiste dialectwoord van Zottegem’. Uit de deelnemers werden winnaars verkozen in één van onze categorieën.”