Rebelle Zottegem viert 60 jaar vrouwenvereniging: “Sociale impact en empowerment”

Rebelle Zottegem viert dit jaar zijn 60ste verjaardag. “Rebelle Zottegem blijft streven naar een rechtvaardige samenleving met gelijke kansen en vrouwenrechten.  Nog steeds socialistisch, feministisch en met de blik vooruit!”

“In 1963 werden de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (SVV) Zottegem opgericht. SVV heeft jaren lang een diepgaande sociale impact gehad. Ze stond klaar voor gezinnen, bood hulp aan bejaarden, organiseerde diverse evenementen en stond bekend om haar solidariteit”, licht Kurt De Loor van Vooruit Zottegem toe. “In de jaren 70 zette SVV zich vol overtuiging in voor de bevordering van feminisme en het verdedigen van het recht op abortus. Ze was ook bekend om haar royale donaties aan goede doelen.  Het was toen dat Madeleine Cornil in het bestuur kwam van SVV Zottegem.”

“In de jaren 80 bestreed SVV armoede bij alleenstaande moeders, getroffen door de economische crisis. Later focuste ze op ontspanning voor vrouwen en ondersteuning van gezinnen.  En in 2003 transformeerde SVV Zottegem tot VIVA-SVV en zette ze zich in voor het verbinden en empoweren van vrouwen. Marleen Coppens leidt Rebelle Zottegem sinds 2010, een organisatie die gelijke kansen en vrouwenrechten hoog in het vaandel draagt. In 2022, na 100 jaar, kreeg VIVA-SVV een nieuwe naam.  We werden Rebelle , een naam die perfect weergeeft waar we al een eeuw voor staan.”

“Dit jaar vierden we het 60-jarig bestaan van Rebelle Zottegem en hebben we de vrijwilligers en toegewijde bestuurders bedankt. De viering vond plaats op vrijdag 23 juni ’23 in Feestzaal De Linde.  Na de lekkere feestmaaltijd was het tijd voor dansplezier. Rebelle Zottegem blijft streven naar een rechtvaardige samenleving met gelijke kansen en vrouwenrechten.  Nog steeds socialistisch, feministisch en met de blik vooruit!”