Balletschool Toi, Moi et la Danse pakken Goud & Zilver op EK Dance Stars in Duitsland!

Ballet- en dansschool Toi, Moi et la Danse brachten eind mei de gouden en zilveren medaille mee naar Oosterzele en werden gekroond tot Europees en Vice Europees kampioen op het EK dance stars in Duitsland.

Het was Elena De Cock (17) die met haar solo-moderne jazz in de categorie jazz U18 het gouden plak op het EK kon veroveren en die zich nu Europees kampioene mag noemen. De choreografie lag in handen van Eline Cottenie. Niet alleen Elena kon schitteren, ook  Margot Depaepe (17) behaalde een mooie tweede plaats waardoor ze rechtstreeks kon doorstoten naar de finale met haar solo modern jazz in dezelfde categorie en Vice-Europees kampioene werd en het zilveren plak in ontvangst mocht nemen.

Ook Lena Hulselmans kreeg een ticket om deel te nemen aan het EK met een solo ballet en een solo modern jazz in de categorie U18 modern solo novice. Lena kreeg het niet gemakkelijk en moest de duimen leggen net voor de finaleronde.

Delfien Neirynck, oprichtster van de balletschool, was in de wolken van deze prachtprestatie. “Wij zijn ongelooflijk trots, fier en vooral vereerd op onze meisjes. Zij dansen al van kinds af in onze dansschool en werken enorm hard om hier te geraken. Het was al een topprestatie om te mogen en kunnen deelnemen aan dit EK en dan nog ook zo een knappe resultaat neer zetten, dit is gewoon de beloning om jaar na jaar te werken met grote inzet. “aldus een overgelukkige Delfien!