Zottegemse DJ Daddy Cool brengt Carcrash weer tot leven

Zottegemnaar Geert Van De Velde, DJ Daddy Cool, heeft een remix gemaakt van het nummer Dancing in the neonlights van Carcrash.

“Elke Zottegemnaar die in de jaren 80 een stapje in de wereld zette, herinnert zich het nummer zeker nog”, aldus Geert Van De Velde. “Het nummer werd in 1980 geproducet door Chriske de patron De Braekeleer en ingezongen door Daniel Van Der Cruyssen en Marc Van Crombrugge.  Dancing in the neonlights werd opgenomen in de toenmalige dancing Scotch Inn, waar Daniel en Marc toen DJ waren.  Het dansplaatje werd een succes en haalde de BRT Top 30 en een passage in het muziekprogramma Hitring met Kurt Van Eeghem. Ik heb de oorspronkelijke versie geremixt. Het is een geslaagde dansversie geworden die perfect kan gemixt worden tussen de hedendaagse disco nouveau. Ik hoop dat het opnieuw een hit wordt tijdens de grote Zomerkermis Zottegem.”

“Marc, Daniel en Chris, de 3 grondleggers van het nummer hebben mij groen licht om hier mee verder te gaan”, aldus Van De Velde. “Het nummer zal gepubliceerd worden op Spotify en het zal ook gratis verdeeld worden aan mijn Zottegems collega-DJ’s.  Het projectje is dus gratis, het is niet de bedoeling om hier financiële munt uit te slaan. Het is eerder een leuke actie om van dit Zottegemse liedje opnieuw een hit te maken. Op de Zottegemse radio Mfm krijgt het nummer alvast airplay. Hopelijk volgen ook de rest van de Zottegemse party DJ’s en draaien ze het nummer grijs tijdens de komende weken, richting kermis Zottegem.  Ondertussen bereiden Marc en Daniel zich voor op een reünie-optreden.”

Downloadlink: https://djdaddycool.be/carcrash