H.Fledericus op de kar rondgereden!

Voor de 141ste keer trok de H.Fledericus- paardenommegang door de straten van Vlierzele. Na jarenlang traditie werd het historische houten beeld niet gedragen door de gewoonlijk vaste dragers maar werd het beeld om een oude kar geplaatst voor een rondgang van vijf kilometer, gevolgd door een schare zingende gelovigen en een 60 tal ruiters,koetsen en een 30 tal oude tractoren.

Na de ommegang werden de paarden gezegend door pastoor Johan Van Den Eeckhout. De organisatie lag in handen van De Landelijke Gilde. De Heilige Fledericus zou volgens de volksoverlevering rond 900 in Frankrijk geboren zijn en werd eerste pastoor van Vlierzele. De hogere geestelijkheid was in het verleden niet altijd opgezet met de verering van de heilige wiens oorsprong in twijfel werd getrokken maar de volksverering in het landelijke dorp overleefde tot op heden. Sint Fledericus, wordt sinds mensenheugenis wordt aangeroepen tegen doofheid en oorpijn.