Wagen uitgebrand op E40 Vlierzele.

Gisterenavond kon op de E40 ter hoogte van Vlierzele net een gezin ontsnappen toen hun wagen plots vuur vatte. Alle passagiers konden zich tijdig uit de voeten maken. Een andere bestuurder die dit opmerkte stopte en probeerde met zijn brandblusser het vuur te blussen maar raakte hierdoor lichtgewond.

Omstreeks 20u30 vatte om onbekende reden een Peugeot benzinewagen vuur. Automobilisten die de wagen volgden konden de inzittenden nog tijdig verwittigen. De bestuurder van de wagen kon ter hoogte van Strijmeers in Vlierzele zijn wagen tot stilstand brengen op de pechstrook. Een man en vier inzittenden, waaronder enkele kinderen, konden tijdig het brandend voertuig verlaten. Verschillende wagens stopten om meteen ter hulp te schieten en probeerden met hun brandblusser het vuur te bestrijden. Het vuur was zo hevig dat de banden door de hitte ontploften. Hierdoor kwam een persoon ten val en raakte lichtgewond.  Hij werd ter plaatse verzorgd. De brandweerkorpsen van Aalst, Herzele en Sint-Lievens-Houtem kwamen ter plaatse maar moesten gecontroleerd toezien en de wagen laten uitbranden. Door de brand- en bluswerkzaamheden werd de rechter- en middenrijstrook afgesloten voor het verkeer.