Hevige schuurbrand te Zonnegem.

Omstreeks 11u15 moest de brandweer Vlaamse Ardennen uitrukken voor een hevige en zware schuurbrand ter hoogte van de Diepenborgstraat te Zonnegem. Het hooi vatte om onbekende reden vuur. De eigenaar was op dat moment zo’n 200 tal koeien aan het voederen toen de brand uitbrak. Wat de oorzaak van de brand is, is onduidelijk. De dieren konden op tijd de schuur verlaten en in veiligheid gebracht worden op de weide. De dochter van de eigenaar werd lichtgewond door de brand.

De politie, brandweer en ziekenwagen kwamen massaal ter plaatse om de brand te bestrijden en onder controle te krijgen. De rookpluim was van heel ver te zien. Hierdoor werd aan de omwonenden gevraagd om ramen en deuren dicht te houden.

Het noodlot blijft de familie Cobbaut achtervolgen. Twee jaar geleden kwam hun zoon Glen toen 28 om het leven.  Hij was begin juli 2021 bezig met het dak van de hooischuur te herstellen toen hij door de dakplaten zakte en vijf meter naar beneden op de grond terechtkwam. Glen werd in alle reil weggevoerd naar het ziekenhuis waar hij op 18 juli overleed aan zijn verwondingen.

Aan de historische hoeve Hof Ten Diepenborre van de familie in de Diepenborgstraat hangt sindsdien een herdenkingsplaat ter ere van de jongeman.