Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Jaarlijks worden er bij de stadsdiensten computers vervangen omdat ze 5 jaar oud zijn en daarbij wordt ook gekozen voor laptops in plaats van vaste toestellen. Voor dit jaar bleek voor de stadsadministratie de aankoop van 20 nieuwe laptops (+ draagtassen, headsets voor digitale vergaderingen en docking stations voor aansluiting randapparatuur) nodig. Totale kostprijs 19.741 euro, op basis van het IT-raamcontract dat de stad Brugge afsloot met de nv Real Dolmen uit Huizingen en waarbij ook stad Zottegem in september 2019 aansloot.
  • De firma PC-dokters uit Sint-Maria-Oudenhove mocht 42 laptops voor het stedelijk basisonderwijs leveren: 7 voor SBS De Kleine Planeet in het centrum en 35 voor SBS De Smidse in Erwetegem. Aan deze aankoop hangt een prijskaartje van 22.619,98 euro (538,57 euro per laptop).
  • Dit jaar staan er 60 kaarsjes op de verjaardagstaart bij Rebelle Zotttgem, sinds vorig jaar de nieuwe naam van VIVA-SVV (2002 tot 2021) en oorspronkelijk de Socialistische Vooruitziende Vrouwen (1963 tot 2002). Ter gelegenheid van dit jubileum kreeg deze vereniging uit de stadskas een subsidie van 124 euro.
  • De Groene Poort aan de Lilarestraat in Sint-Maria-Oudenhove heeft een vergunning gekregen om drie speelheuvels, waarvan één voor de kleuters, te creëren op het bestaande grasplein van de vrije basisschool. De speelheuvels zullen er aangebracht worden in elkaars verlengde, 1 tot 1,50 meter hoog en 5,50 tot 16,50 meter breed zijn. Het aanleggen van deze speelheuvels moet mede de schoolomgeving aantrekkelijker maken en bijdragen tot een grotere schoolbeleving.
  • Nadat er al verschillende herstellingen aan het toestel waren uitgevoerd, werd de speeltoren op het speelplein Bevegemse Vijvers die dateert van 2001, nu helemaal niet meer veilig voor gebruik bevonden. Daarom is beslist de speeltoren te vervangen door een nieuwe (modulaire) constructie die diverse spelprikkels biedt. Het leveren en plaatsen ervan werd toegewezen aan de firma Dadiplay uit Zulte tegen de kostprijs van 27.881,79 euro. Eerder werd ook al de schommel op het speelplein afgekeurd en verwijderd wegens houtrot.