Eerste editie ‘Vélo Musique’ met vijf muzikale optredens

Met Davidsfonds Zottegem, Davidsfonds Brakel-Lierde, Cultuursmakers Zottegem, FERM Velzeke en Sint-Gorikskring Sint-Goriks-Oudenhove slaan op zondag 13 augustus vijf verenigingen de handen in elkaar voor de organisatie van de eerste editie van Vélo Musique. De organisatoren haalden hiervoor de mosterd in het Brugse Ommeland waar reeds enkele jaren Vélo Baroque plaatsvindt. Anders dan bij dit West-Vlaamse event biedt Vélo Musique echter niet enkel klassieke muziek maar een breder gamma van muziekgenres aan.

Deze ‘muzikale fietstocht’ van ca. 45 km (per fiets terug naar startplaats inbegrepen) brengt de deelnemers niet alleen op enkele wonderlijke plekken in onze Vlaamse Ardennenstreek, maar ook zullen zij onderweg op vijf locaties kunnen genieten van een bijzonder muzikaal optreden. In het Lovertheater van het Kasteel van Leeuwergem gaat Duo Zarza met sopraan Esther Verheye de Spaanse toer op, in de Munkboshoeven in Velzeke zullen de Zottegemse Ballroom Bogards de pannen van het dak spelen met aanstekelijke folk, in de kerk van Rozebeke – tussen de beeldhouwwerken van Johan Tahon – zal Jacques Vandevelde zijn harp beroeren, in de 17de-eeuwse Tiendenschuur van de Kartuizersite in Lierde zal Fijnbesnaard heerlijke kleinkunst brengen en op het Marktplein van Brakel zal beiaardier Geert Stubbe voor de muzikale afsluiter zorgen.

De Vélo Musique-rit start – vrij vertrek tussen 9 en 10 uur – op de parking Bevegemse Vijvers in Zottegem en heeft de Markt in Brakel als terminus. De deelnemers moeten zelf hun lunchpakket meebrengen en kunnen waar ze dit zelf wensen langs het traject, halthouden om te picknicken. Op de voorziene stopplaatsen zorgen de organisatoren voor een drankje (aan democratische prijs). Op het einde van de tocht (Markt, Brakel) zal vanaf 17 uur een varken aan het spit de hongerigen spijzen. De deelnameprijs bedraagt 20 euro per persoon, inbegrepen het bijwonen van alle concerten. Inschrijven kan tot zondag 6 augustus via de bestuursleden van de organiserende verenigingen.