Wigbert geeft aftrap van Oosterzeelse muzikale zomer

Gratis parkconcerten in Pastorietuin Moortsele

Op donderdag 3 augustus om 20 u 30 wordt met het optreden van Wigbert de aftrap gegeven van de Oosterzeelse muzikale zomer. Er zijn ook nog gratis parkconcerten op donderdagavonden 10, 17 en 24 augustus en op zondagvoormiddag 13 augustus (aanvang 11 u).  Hoe vaak krijgt een mens de kans om Wigbert,  Chantal Acda & Gaetan Vandewoude, Remy, Wör en Riptunes gratis aan het werk te zien? In augustus dus, en het zou zonde zijn dit te missen in de sfeervolle pastorietuin van Moortsele. Er staan vijf stomende optredens te wachten. De cultuurdienst stelde een programma samen met een variatie aan genres, van folk, Nederlandstalig, indie tot rock en zelfs klassiek/experimenteel. En leuk meegenomen, de parkconcerten zijn gratis. We horen het jullie allemaal zeggen: dankjewel cultuurdienst. Teken gewoon present.

Je krijgt een uitgelezen kans om in een laidback omgeving vrienden en kennissen terug te zien, nieuwe vriendschappen te smeden, en ook om leuke en nieuwe geluiden te ontdekken.

Al ruim drie decennia schrijft Wigbert knappe songs in het Nederlands, gevat in zes fraaie albums. Zijn liedjes zoeken steeds de juiste toon en eenmaal die gevonden groeien ze uit tot geduldig geslepen juweeltjes vol liefde voor ritme en klanken, het menselijke zoeken, dwalen en vinden, met zachte taal en humor, ontroerend en herkenbaar. Naast zijn warme stemgeluid staat Wigbert bekend als een uitstekend gitarist met een eigen herkenbare stijl. Zijn repertoire is gedoopt in zacht swingende rootsmuziek. Er staan heel wat klassiekers op zijn naam als “Een Echte Man”, “Rob”, “Johanna/Joey” en uiteraard “De Ebbenhout Blues”, en nog veel, zo veel meer…Je komt toch ook kijken? (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).