Laatste Houtemse pastoor E.H. Meganck gaat op rust, E.H. Kiekens nieuwe Parochievicaris van Zottegem.

E.H. Pastoor Meganck Herman (68) die in december 2018 benoemd en aangesteld werd tot Parochievicaris van de parochie Heilige Apostelen Petrus & Paulus te Zottegem en tot aalmoezenier van het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Ninove gaat op1 augustus op rust. Hiermee was pastoor Meganck de laatst dienstdoende pastoor van Sint-Lievens-Houtem.

Pastoor Meganck, geboren te Ninove op 14 mei 1955 werd tot priester gewijd in Gent door Mgr. Luysterman op 3 juli 1993. Vervolgens kreeg hij zijn eerste opdracht toegewezen en werd hij onderpastoor in Nederbrakel. Drie jaar later kreeg hij als pastoor de parochie van Mater, Volkegem, Nederename en Welden onder zijn hoede waar hij elf jaar verbleef.

In 2007 kreeg Pastoor Meganck de herderlijke taak om de parochies Sint-Lievens-Houtem, Letterhoutem, Bavegem en Zonnegem te leiden. Om ongekende reden kreeg Pastoor Meganck eind 2018 totaal onverwacht een andere taak als Parochievicaris van de parochie Heilige Apostelen Petrus & Paulus te Zottegem en werd aalmoezenier van het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis te Ninove. Hij werd in januari 2019 opgevolgd door E.H. Herbert Vandersmissen die pastoor-moderator werd voor Herzele/Sint-Lievens-Houtem. Twee jaar later diende Pastoor Vandersmissen zijn ontslag in als pastoor en kwam Herzele/Sint-Lievens-Houtem voortaan zonder dorpspastoor te zitten.

Pastoor Meganck zal als parochievicaris opgevolgd worden door E.H. Peter Kiekens. E.H. Peter Kiekens, was lid van de dekenale equipe van het dekenaat Aalst en pastoor-moderator van de parochie Heilige Gudula (Aalst-Rechteroever). Hij werd benoemd tot lid van de dekenale equipe van het dekenaat Zottegem en tot aalmoezenier van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem in opvolging van E.H. Johan Van der Schueren die op rust gaat, maar meewerkend priester blijft in het dekenaat Zottegem. E.H. Peter Kiekens neemt ook de taak van parochievicaris in de parochie Heilige Apostelen Petrus en Paulus en tot meewerkend priester in het dekenaat Zottegem op zich.

foto boven: Pastoor Kiekens – foto onder Pastoor Meganck (foto bron HH – Helemaal HERZELE)