Lezersbrief: “…Kurt De Loor, de grote leider van de Vooruit-PVDA revolutie”

Een lezersbrief, ingestuurd naar aanleiding van een Facebookpost van Zottegems raadslid Kurt De Loor (Vooruit) over zijn ontmoeting met de huidige president van Cuba.

Gracias “El Comandante” Kurt: Para siempre en mi corazon rojo!1

Ah, Zottegem, pittoresk stadje in de Ardennen van Noord-België, waar de deugden van het op Cubaanse geïnspireerde regime onder leiding van de onverschrokken Kurt De Loor zullen schitteren als diamanten. Het zou toch een unieke ervaring zijn om de Cubaanse levensstijl te omarmen in ons Noord-Belgische paradijs.

Stel je voor: een zonovergoten Zottegem, waar de lokale bevolking wordt aangemoedigd om gezamenlijk te dansen op aanstekelijke salsa-muziek terwijl ze wachten in ellenlange rijen voor hun dagelijkse rantsoen. Iedereen zou zeker genieten van de rantsoenering van de basisbenodigdheden, want wie wil er nu een overvloed aan voedsel en andere essentiële zaken? Het is toch veel leuker om te leven met een constante spanning over wat je de volgende dag op je bord zult krijgen?

En wees gerust, de bewaking zal overal aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat niemand te veel geniet van de vrijheden die het regime biedt. Wie durft het immers om de leiders van Zottegem in vraag te stellen? Dat zou toch gewoon heiligschennis zijn tegenover Kurt De Loor, de grote leider van de Vooruit-PVDA revolutie.

Wie wil niet genieten van de beste en gratis gezondheidszorg en onderwijs in de door de stad “genationaliseerde” ziekenhuis, rusthuizen en onderwijsinstellingen waar dokters, verplegende, leerkrachten onder zachte of minder zachte dwang aangemoedigd worden te blijven. Oh wee, zij die het aandurven naar de kapitalistische en vrije ziekenhuizen en scholen te migreren? Die hun familieleden zullen het geweten hebben. Maar zeg, is dit niet hun verdiende loon?

O, en vergeet niet de charme van de vintage auto’s die de straten van Zottegem sieren. Maar wie wil er nu moderne wegen en efficiënte en klimaatvriendelijkere transportmiddelen? Het is toch veel leuker om met nostalgie terug te kijken naar een ver verleden.

En laten we vooral niet vergeten dat de vrijheid van meningsuiting toch een sterk overgewaardeerd concept is. In Zottegem zullen mensen leren hoe je op enige rechte pad van de revolutie moet marcheren, zonder vragen te stellen of kritische gedachten te hebben. Wie heeft er nou vrije gedachten nodig als je gewoon de instructies van “El Comandante” Kurt kunt opvolgen?

Ja, Zottegem onder leiding van Kurt De Loor zou een en al plezier zijn. De charmante onderdrukking, de kleurrijke uniformen, en de verplichte “Cubaanse stijl” dansavonden zouden de stad zeker op de kaart zetten. Het is de perfecte bestemming voor diegenen die verlangen naar een exotische ervaring zonder daadwerkelijk de grenzen van Europa te moeten verlaten.

Maar ach, laten we eerlijk zijn, Zottegem is al een geweldige plek op zichzelf, zonder dat het deugden van een ander regime nodig heeft. Dus laten we gewoon genieten van de eigenaardigheden en charmes van onze geliefde Egmontstad.

Don Pedro Lagarte

1 Bedankt commandant Kurt: voor altijd in mijn rode hart