Veronique Lenvain (Vlaams Belang) vindt openingsuren Brakels gemeentehuis een gebrek aan respect voor zijn inwoners

Vlaams Belang raadslid Veronique Lenvain is niet akkoord met de nieuwe openingsuren van het gemeentehuis. Werknemers zullen een halve dag vrij moeten nemen voor een afspraak.

Er is dus geen mogelijkheid meer om een bezoek te brengen op woensdag na 18u, merkt Veronique Lenvain op. We weten dat de meeste formulieren online aangevraagd worden, maar ook niet alle formulieren. Een copy van bvb een bouwplan kan niet per mail worden doorgestuurd. Wanneer moet de burger die pas om 18u thuis komt van zijn werk, dit dossier inkijken?

Met alle respect voor het personeel, maar een dag in de week open zonder afspraak en open tot 19u moet toch kunnen? Van een goede dienstverlening voor onze mensen kunnen we helaas niet spreken. Laat ons allen hopen dat dit maar een tijdelijke maatregeling is tot na de zomervakantie, besluit Veronique.

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer antwoordde dat woensdagavond onveranderd bleef  maar Veronique Lenvain betwist dit. Daartegenover zijn er extra mogelijkheden op dinsdag – en donderdagnamiddag die er vroeger niet waren.

Voor de werkende burger blijft het een probleem

” Gisteren heeft  terug mij iemand gecontacteerd dat hij verlof moest nemen om naar gemeentehuis burgerzaken te gaan. De burgemeester had hem doorgestuurd naar de betrokken ambtenaar  en dit pas na lang aandringen op woensdagavond.  Dit is geen dienstbetoon naar de burger. Op de site staat nog woensdagavond maar je kan geen afspraak maken. Heel wat burgers vinden dit totaal ondermaats.”

Als we de openingsuren vergelijken met een omringende gemeente zoals Zwalm dan zien we dat er hier een inspanning wordt geleverd op elke eerste zaterdag van de maand. Elke eerste zaterdag van de maand zijn de diensten er open van 9 u. tot 11.30 u. In de andere gemeenten of steden is er steeds een  late opening. Lierde (20u)- Geraardsbergen en Zottegem ( 19.30u) – Oudenaarde (19u)