Illustratie door Karla Haezebrouck

Molenwaterparkje in Elene krijgt ook een vlonderpad

Nadat door toedoen van vzw Helder Water het omliggende (voorheen) verwaarloosde en ontoegankelijke terrein aan de Molenvijver in de Zottegemse deelgemeente Elene werd omgetoverd tot een oase van groen en rust, konden de initiatiefnemers van voornoemde buurtvereniging begin juni met terechte trots het Molenwaterparkje openen als nieuwe ontmoetingsplek voor jong en oud, mobiele en minder mobiele mensen, zowel buurtbewoners als passanten. Sindsdien is dit Molenwaterparkje volop in gebruik, wat bewijst dat dit buurtproject een welgekomen realisatie is. En dan moet de kers op de taart nog komen.

Als finaal onderdeel van de inrichting gaat namelijk in de loop van de komende maand augustus langsheen de vijver een vlonderpad (ook vondelpad genoemd) aangelegd worden, d.i. een verhoogd wandelpad van op elkaar aansluitende houten planken dat een beetje boven de begane grond ‘zweeft’. Zoals integrale toegankelijkheid bij het ontwerpen van het Molenwaterparkje altijd centraal stond, zal ook dit houten wandelpad helemaal toegankelijk zijn voor (groot)ouders met een kinderwagen en voor mensen met beperkte mobiliteit, zoals rolstoelgebruikers. Er is gekozen voor een duurzame constructie op metalen schroefpalen die jarenlang meegaat zodat er niet over een aantal jaren opnieuw kosten zullen moeten gemaakt worden voor renovatie. Voor de aanleg van dit vlonderpad kan vzw Helder Water rekenen op financiële steun van damesserviceclub Soroptimist Zottegem/Zuid-Oost-Vlaanderen.