Bambrugge: Lotte Popelier klopt de Amerikaanse kampioene Natalie Quinn.

Voor de 49ste keer stond Bambrugge Sportief paraat met hun traditionele drieluik ter gelegenheid van Bambrugge kermis. Voor de eerste wedstrijd kwamen vrijdagavond de 1.15 A Nat. vrouwen aan bod. Er verschenen 96 rensters aan de inschrijvingstafel voor een koers van 90 km, verdeeld over 12 ronden.

Het was de Amerikaanse kampioene Natalie Quinn die samen met Audrey De Keersmaeker en Talia Appleton uit Australië als eerste hun neus aan het venster kwamen steken. Veel vrijheid kreeg dit drietal echter niet en alles was te herdoen in de vijfde ronde. Quinn bleef niet bij de pakken zitten en koos opnieuw voor de aanval. Deze keer kreeg de Amerikaanse, Lotte Popelier met zich mee. Al vrij snel kon het duo een voorsprong uitbouwen tot 50 seconden op het peloton. Het zag ernaar uit dat de vogels gaan vliegen waren, maar het peloton gaf zich nog niet verloren en bundelden de krachten samen en maakten jacht op de twee leidsters en naderden tot op een dozijn seconden. Het peloton kwam niet dichter op het duo Quinn en Popelier die in de laatste ronde hun voorsprong opnieuw konden vergroten en uit schot bleven van het jagend peloton. Het was Lotte Popelier uit het team Duolar-Chevalmeire die moeiteloos de spurt won en de Amerikaanse Natalie Quinn achter zich kon houden. Achtendertig seconden later won de Zweedse kampioene Emilia Fahlin de spurt van het peloton voor Marieke Meert, Kelly Van Den Steen en Lani Wittevrongel.

Foto boven de top 3 met in het midden de winnares Lotte Popelier (Ruddervoorde) geflankeerd door Amerikaanse Natalie Quinn (l) en Emilia Fahlin kampioene uit Zweden (r) samen met de organisatoren.

Foto’s onder de spurt Van Lotte Popelier die geen moeite had met de Amerikaanse Quinn & Lotte Popelier samen met speaker van dienst Niko De Muyter.