Processie van Plaisance, vuurwerk en Muur Classic sterkhouders van de Zomerkermis

Geraardsbergen. Van vrijdag 25 augustus tot en met woensdag 6 september is het in Geraardsbergen opnieuw Zomerkermis. De hele periode staan de foorkramers op het Stationsplein klaar om groot en klein te verwelkomen. ‘Het is voor de inwoners altijd uitkijken naar de kermisweek, het is een traditionele manier om de zomermaanden af te sluiten, met veel ambiance én vuurwerk’, zegt schepen van cultuur en feestelijkheden Ann Panis.

 Vrijdag 25 augustus opent het kermisweekend op het Stationsplein met de Tropische Nacht. De zomerse beats komen van Louis XIV, dj Yolotanker, Eeman en MDLA.

Op zaterdag 26 augustus tussen 14 en 18 uur gaat het eerste Kadeeskesfeest door op de Markt. Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen gratis en doorlopend deelnemen aan verschillende activiteiten zoals karaoke, circusworkshops, buttons en tekening maken, boogschieten, Legobouwtafels, autozone, spelen in het megapoppenhuis, zeepbellenfestijn… Of liever een make-over met grime en glittertattoos en een nieuw kapsel in het betoverend kapsalon? Alles kan!

Zondag 27 augustus is er om 10 uur traditioneel de Processie van Plaisance met de Geraardsbergse verenigingen die met hun Manneken Pis op de schouder, het schrijn van Sint-Bartholomeus voorafgaan. Vanaf 14 uur is er animatie op de Markt.

Op woensdag 30 augustus wordt het startschot gegeven van de eerste Smart Energy Systems Muur Classic. De finish ligt niet langer midden het historisch decor van de Markt, waar de Stadsprijs thuis was, maar een verdieping hoger, op de top van de befaamde Vesten.

Donderdag 31 augustus kunnen senioren vanaf 14 uur terecht in JC De Spiraal om eens flink uit de bol te gaan tijdens een dansnamiddag met optredens van zanger Bart en Margriet en Celine Hermans. Op vrijdag 1 september kunnen we vanaf 20.30 uur opnieuw genieten van het traditionele vuurwerk met vuurwerkconcert van Concertband Cecilia Geraardsbergen.

We sluiten de Zomerkermis af met de Dag van de Mattentaart en de paardenprijskamp op zondag 3 september. De kermisattracties blijven tot woensdag 6 september staan op het Stationsplein.