AZ Sint-Elisabeth Zottegem: nieuwe aalmoezenier

De Gentse bisschop Mgr. Lode Van Hecke heeft, met ingang van 1 augustus ll., E.H. Peter Kiekens (55, foto links) benoemd tot nieuwe aalmoezenier van het AZ Sint-Elisabeth. Hij volgt E.H. Johan Van der Schueren op (63, foto midden) die deze pastorale functie in het Zottegemse ziekenhuis waarnam sinds 1 oktober 2017 en nu op rust gaat maar wel nog meewerkend priester in het dekenaat Zottegem (en woonachtig in Velzeke) blijft. E.H. Peter Kiekens was de laatste dertien jaar pastoor van Aalst-Rechteroever, een taak die overgenomen wordt door oud-Zottegems deken Hans Vandenholen die dus pastoor-deken van Aalst Linker- én Rechteroever wordt.

Naast ziekenhuisaalmoezenier wordt E.H. Peter Kiekens, nu als nieuw lid van de dekenale equipe van het dekenaat Zottegem, ook parochievicaris (lees: onderpastoor) in Zottegem en meewerkend priester in het dekenaat Zottegem waarvan – sinds de hervorming die in 2016 in het bisdom Gent werd doorgevoerd en waarbij de vroegere 34 dekenaten werden herleid tot 10 dekenaten – nu ook Herzele/Sint-Lievens-Houtem, Brakel/Lierde en Geraardsbergen deel uitmaken. E.H. Peter Kiekens volgt hiermee E.H. Herman Meganck (68, foto rechts) op die deze functies waarnam sinds eind 2018 maar nu op rust gaat en inmiddels naar Ninove verhuisde. E.H. Kiekens zal overigens zijn intrek nemen in de pastorie aan de Acacialaan in Bevegem waar tot voor kort E.H. Meganck woonde.