Inbraak in de Hielaartstraat te Schendelbeke

Schendelbeke. In de Hielaartstraat te Schendelbeke werd deze week ingebroken in een woning waar een koppel met drie kinderen woont. De feiten speelden zich af tijdens hun afwezigheid. De vader bevindt zich momenteel in het buitenland. De moeder trok er met de kinderen enkele dagen op uit. Tijdens hun afwezigheid forceerde de inbreker zich een weg via een raam aan de achterkant van het gebouw naar binnen (zie foto). Toen  ze deze voormiddag thuiskwam, stelde ze de inbraak vast.

De ongewenste bezoeker haalde het huis overhoop en nam enkele spullen van de kinderen en de moeder mee. De vrouw heeft een vermoeden. Ze kreeg onlangs het bezoek van een bekende die van de gelegenheid gebruik maakte om geld uit haar tas te jatten. Volgens haar maakte de persoon in kwestie gebruik van de situatie om het huis te observeren. Helemaal zeker is ze niet, maar het lijkt volgens haar een mogelijk spoor. De vrouw wenste anoniem te blijven. Volgens bewoners van de Hielaartstraat werd er enkel bij de vrouw ingebroken.

Deze morgen kwam de politie van Geraardsbergen/Lierde langs om de inbraak vast te stellen en deed een buurtonderzoek. Of het onderzoek concrete informatie opleverde, is niet geweten. De laatste maanden worden de inwoners van Idegem en Schendelbeke door een reeks van inbraken opgeschrikt. Het is niet meteen duidelijk of er een verband is met andere inbraken.

Julien Borremans