Jongeman wordt van bus gezet, beschadigt wagen samen met verkeersborden en wordt opgepakt

Deze avond werden ter hoogte van de Vlierstraat in Vlierzele twee jongemannen door de chauffeur van een lijnbus uit de bus gezet. Eén van de gasten uitte zijn ongenoegen door een auto en enkele verkeersborden te beschadigen. De politie werd verwittigd en de jongeman werd opgepakt.

Deze avond werden rond 18 uur twee jongemannen ter hoogte van de halte Morelgem door de chauffeur van vervoersmaatschappij De Lijn van de bus gezet. Wat precies de reden was is onduidelijk. Na heel wat scheldwoorden aan het adres van de buschauffeur reageerde een van de twee zijn frustratie af op een geparkeerde personenwagen, waar hij de spiegel aan de passagierszijde vernielde. Buurtbewoners merkten het incident op en verwittigden de politie die de achtervolging op de jongeren inzette. Tijdens hun vlucht vernielde één van beide jongeren een aantal verkeersborden met zijn voeten en vuisten. Beiden jongeren liepen de wijk Morelgem in en verstopten zich onder een geparkeerd voertuig maar werden al snel door de politie van onder de auto gehaald.

Volgens buurtbewoners zouden de jongeren afkomstig zijn geweest uit Laarne. Een van beiden kon zijn reis verder zetten maar de meest agressieve van de twee werd opgepakt. Naar verluidt had de jongeman een mes op zak en was hij onder invloed van drugs en/of alcohol.

foto: de BMW wagen deelde in de klappen van de agressieve jongeman