Suzanne Pluym vierde haar 100 j in WZC O.L.V. Ter Veldbloemen

Suzanne Pluym viering 100 j in WZC O.L.V. Ter Veldbloemen

Bottelare /Merelbeke: Suzanne Pluym werd geboren op 5 augustus 1923 als enige dochter van het echtpaar Achiel PLuym – Elise De Keukelaere.

Het gezin woonde in Bottelare, op een kleine boerderij met wat vee en wat grond, waarop voornamelijk graan en aardappelen werden geteeld. . Kort na 1945 verhuisden ze naar de Koningin Astridlaan, waar zij de kruidenierswinkel van de fam. Coupé overnamen.

Enkele jaren later leerde zij haar echtgenoot André Van de Sijpe kennen; zij huwden in 1951. Amper 1 jaar later werd de oudste dochter geboren ; op diezelfde ochtend stierf haar moeder Elise, dit heeft Suzanne steeds getekend… Het gezin Van de Sijpe – Pluym kreeg op 20 jaar, 5 kinderen: Christine, Lieve, Ghilaine, Paul en Koen.

 

Als huismoeder heeft Suzanne hard gewerkt; haar echtgenoot werkte in een kaderfabriek in Gent en zijzelf hield nog steeds de kruidenierswinkel open tot in 1991. Eens op pensioen bezocht zij vaak zieke of eenzame mensen en stond zij steeds paraat voor de lokale gemeenschap en de parochie. Samen met haar man André was zij vaak samen in de Patrokring, met de gepensioneerden, voor een kaarting of ander amusement. Vijfentwintig jaar geleden, in 1998, stierf haar echtgenoot André tijdens de wekelijkse kaarting in de Patrokring in Bottelare, een harde slag !

In 2019, na een kort verblijf in het ziekenhuis, verhuisde zij naar OLV Ter Veldbloemen, in Scheldewindeke; voor iedereen met hartpijn en met corona erbovenop… Het was steeds haar wens om alle dagen bezoek te hebben, liever dan geschenken met kerst of met nieuwjaar. Dit is tot nu ook steeds gelukt !