Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Periodiek laat de stad een aantal landbouwwegen over het ganse grondgebied door een externe firma onderhouden. Met het oog hierop werden vier (niet-Zottegemse) aannemers aangeschreven voor een prijsofferte en op basis daarvan heeft het college van burgemeester en schepenen deze opdracht toegewezen aan de firma Green Road uit Wichelen tegen het inschrijvingsbedrag van 21.053 euro (de kostprijs was geraamd op 16.000 euro). Dit periodieke onderhoud van landbouwwegen houdt in dat ze over een breedte van drie meter gefreesd, gecementeerd en daarna genivelleerd en aangetrild worden.
  • Het stadsbestuur heeft beslist om een gratis UIT-pas aan alle medewerkers van het lokaal bestuur Zottegem toe te kennen (met uitzondering van jobstudenten). D.w.z. dat de personeelsleden van alle stads- en OCMW-diensten, het onderwijzend personeel van het stedelijk basis- en kunstonderwijs alsook de onthaalouders die bij de stedelijke dienst voor gezinsopvang aangesloten zijn, en alle mandatarissen een dergelijke vrijetijdsvoordeelkaart (normale aankoopprijs 5 euro) cadeau krijgen.
  • De stad heeft vier afgedankte bestelwagens verkocht voor 3.400 euro: twee van de technische dienst, een Citroën Jumper (bouwjaar 2004) en een Ford Transit (2008), alsook twee die bij het OCMW buiten dienst werden gesteld, een Fiat Doblo (2009) en een Opel Combo (2004). De vier voertuigen werden in één lot verkocht op tweedehands.be via bieding. Omdat de hoogste bieder na afsluiten van de voorziene biedingsperiode en meerdere contactpogingen niet meer reageerde, gingen de afgedankte bestelwagens naar de tweede hoogste bieder, zijnde Autohandel De Moor bv uit Gent.