‘Bobijn’ in De Bron Zottegem: theater over dementie

Naast de klassieke infoavonden, opleidingen en workshops die er worden georganiseerd, wordt binnen de organisatie van zorginstelling De Bron Zottegem ook geprobeerd om mensen te verbinden en te informeren via een culturele insteek. Daarbij wordt tevens getracht om laagdrempelig te werken zodat ook de meest kwetsbare personen toegang hebben tot alle activiteiten. Zo stonden in het Lokaal Dienstencentrum De Bron eerder dit jaar de toneelopvoering ‘Geluk op grootmoeders wijze’ rond geestelijke gezondheid en de comedyshow ‘Je suis Pippi’ op het programma en brengt binnenkort, op woensdag 20 september, aan de vooravond van Wereldalzheimerdag, TGoesting de voorstelling van ‘Bobijn’, de derde productie van deze theatergroep rond dementie.

In ‘Bobijn’ gaat het over het vergeten van herinneringen en over wat dat doet met een mens en zijn omgeving. Deze rondreizende theatervoorstelling biedt herkenning en wil handvaten aanreiken aan familie, personeel en mantelzorgers van personen met dementie. Het gezelschap TGoesting is met de eerste voorstelling van haar najaarstournee te gast in het LDC De Bron aan de Marie Popelinstraat (wijk Lelie) op woensdag 20 september om 19u30 (deuren open vanaf 19 uur). Een toegangsticket kost 10 euro en kan online besteld worden via www.debronzorgtvooru.be. Vermelden we ook reeds dat in het najaar in het LDC De Bron een tentoonstelling van werken van lokale kunstenaars zal plaatsvinden.