DJ Daddy Cool en zanger Jürgen Roman maken remake van Miele’s Zottegem Blues

De Zottegemse DJ Daddy Cool en zanger Jürgen Roman van De Platte Choco’s gaan tijdens de Zottegemse zomerkermis een eerbetoon brengen aan volkszanger Miele.  Vorige week zaten ze samen in de studio om hetnummer Zottegem Blues in een nieuw jasje te steken.

In 1974 bracht Miele De Meyer het nummer Zottegem Blues uit.  Zonder het toen zelf te beseffen, groeide dit volkslied uit tot Zottegems erfgoed. Miele werd hiervoor enkele jaren geleden tot reus bekroond.  5 jaar nazijn overlijden willen Geert Van De Velde, alias DJ Daddy Cool, en Jürgen Roman een eerbetoon brengen aan Miele.

“Ik heb het nummer Zottegem Blues leren kennen toen ik in 1982 mijn eerste stapjes zette in de dj-wereld bij de toenmalige Radio VRO”, blikt Daddy Cool terug.  “Miele is ook bij mij komen optreden toen ik in 2014 mijn Zottegemse dialectwoordenboekje uitbracht.  Het Zottegems dialect moet blijven bestaan, en ik zat al een tijdje met het idee om het oorspronkelijke nummer uit 1974 te voorzien van een hedendaagse update, zodat we ook de jeugd kunnen warm maken om het liedje luidkeels mee te zingen”.

Daddy Cool dook de studio in met Jürgen Roman, zanger van De Platte Choco’s en het resultaat mag gehoord worden.  “De productie is in handen van Daddy Cool die als geen ander weet hoe hij een dansvloer moet vullen” zegt Jürgen. “Vanuit dat standpunt was het snel duidelijk hoe de nieuwe remix zou gaan klinken: fris, feestelijk maar tegelijk zeer herkenbaar én met de originele stem van Miele, want Miele blijft de bezieler van het Zottegemse levenslied”.

“Ik heb de stem van Miele uit het oorspronkelijke nummer gehaald” verklapt Daddy Cool.  “Door het ritme van het nummer te wijzigen, was het ook nodig om de muziek opnieuw in te spelen en daar was Jurgen de geschikte muzikant voor.  De gitaar en mondharmonica passen perfect in het vernieuwde totaalplaatje”.

Primeur in Kaffee Plachee

Daddy Cool en Jurgen Roman gaan een eerbetoon brengen aan Miele op kermis zondag 20 augustus om 22u op het podium van Kaffee Planchee in de Hospitaalstraat waar ze het nummer live gaan brengen en waar ook eenvideoclip zal opgenomen worden.  Na de kermis zal het nummer gratis kunnen gedownload worden via de website Facebookpagina van DJ Daddy Cool.