Buurtfeest Windekekouter komt er aan

‘Onderlinge band in onze straat versterken’

Zondag 20 augustus is ingekleurd als ‘Win – t – Oost’, het buurtfeest van de bewoners van de Windekekouter. Het uitgelezen moment om met de buren samen te komen voor de gezelligheid en versterking van de sociale banden. Veel bewoners van de Windekekouter pikken daar nu al jarenlang gretig op in. Ze hebben het buurtfeest te danken aan Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena en hun partners Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin. Ze lanceerden in 2016  het idee om in Oosterzele een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Windekekouter. De eerste editie werd een mooi succes. En zie, ook op de editie 2023 hebben alweer veel bewoners van de Windekekouter ingetekend.
‘We staan klaar om de bewoners van de Windekekouter een gezellig buurtfeest aan te bieden’, weten Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim. Op zondag 20 augustus vanaf 14 u 30 verzamelen de bewoners van de Windekekouter in de tuin van Benny en Ann in de Windekekouter. De bewoners worden extra in de watten gelegd met bubbels, koffie, taartenbuffet, en broodjes. De dranken zijn nu ook dit keer tegen zeer democratische prijzen te verkrijgen. Voor een prikje als je het ons vraagt. Mooi toch, als één grote Windekekouter-familie met zijn allen aan de feesttafels zitten. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Gezellig aperitieven, een leuke babbel met je buren van de Windekekouter (velen leerden tijdens de voorbije edities mekaar beter kennen) én in een leuke sfeer babbelen. Ideaal om de banden in de Windekekouter te versterken, de solidariteit in de straat aan te zwengelen. De contacten stimuleren. Het is een manier om ook de nieuwe inwoners te leren kennen en bestaande contacten op te frissen. Een lovenswaardig initiatief van Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim, zeg maar de ‘magnificent six’. Het buurtfeest blijft de bewoners van de Windekekouter aanspreken. Het buurtfeest kan omschreven worden als de jaarlijkse hoogmis voor de bewoners. Het draait om ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).