Landweg tussen Grimmingeplein en Denderpad eindelijk hersteld

Grimminge. De verbinding tussen het Grimmingeplein en het Denderpad was jarenlang een doorn in het oog van zowel wandelaars, fietsers, de aangelanden en het lokaal bestuur. Het wegdek was in zeer slechte staat omdat het asfalt werd opgeduwd door boomwortels.  Omwille van de landschappelijke en erfgoedwaarde van de knotwilgen was de herwaardering van deze trage verbinding niet eenvoudig. 

‘In kader van het fietsbeleidsplan van het lokaal bestuur werd een overeenkomst bereikt met het Agentschap Natuur en Bos.  Er werd gekozen voor een halfverharding die voldoende stabiliteit geeft voor de gebruiker en bovendien waterdoorlatend is’, stelt schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont. ‘Deze realisatie past in de ambitie van het lokaal bestuur om naast wielerstad ook fietsstad te worden.’