Landelijke Gilde Munte 100 jaar jong

De 100 jarige vereniging Landelijke Gilde Munte werd zondag ontvangen in de raadszaal van Merelbeke.

De Boerengilde van Munte zo noemde dat in die tijd werd opgericht in 1922 en sloot aan bij de Belgische Boerenbond. Onze vereniging telt momenteel een 45-tal leden.

De eerste gekende bestuursleden waren Raymond Niemegeers, René Van Lancker, Oswald Verbelen, Philemon De Smet, Gustaaf Dhoossche en Raymond De Baere.

In de jaren 1940-1950 kwamen daar René Verlinden, Jozef  Bosschem, Firmin De Smedt , Van Gansbeke, René Notebaert, en Prudent Denoyette

In 1978 kwam onze huidige ondervoorzitter Germain D’Haenens in het bestuur. Dit betekent dus inderdaad reeds meer dan 45 jaar bestuurslid. bij. In 1980 werd André Ghijs bestuurslid en in 1984 trad Luc Eeckhout ook toe tot het bestuur. Beide heren hebben dus ook meer dan 40 jaar of ongev

Waar de vereniging vroeger voornamelijk de belangen van landbouwers verdedigde, werd de groep uitgebreid naar alle bewoners van landelijke gemeenten en werd In 1972, dus al meer dan 50 jaar, de naam veranderd naar Landelijke Gilden. Wij zijn als plaatselijke vereniging lid van het groter netwerk van Landelijke Gilden. eer 40 jaar op de teller staan.

Door de jaren heen hebben we verschillende activiteiten georganiseerd, die doorgaans meerdere jaren georganiseerd werden.

Denken we maar aan de jaarlijkse kaarting op de zaterdag van de winterkermis. We hebben gekaart voor koffie, hoeveboter, witloof en nu de laatste jaren voor rozijnenbrood. We hebben vele jaren kooklessen en baklessen voor mannen georganiseerd in samenwerking met KVLV. Ze duurden wel eens tot in de late uurtjes, maar waren heel aangenaam. We hebben zelfs eens zelf gekookt voor onze jaarlijkse feestvergadering.