Wijndomein Près De Gand Borsbeke/Bottelare viert 10-jarig bestaan met opendeurdag

Wijndomein Près De Gand uit Borsbeke bestaat 10 jaar en organiseert voor deze gelegenheid een opendeurdag op 27 augustus 2023. Er zijn gratis rondleidingen om 10.30,  11.30 en 12.30 uur. Er is een foodtruck en live muziek vanaf 14 uur.

foto Prés De Gand

“We zijn gestart met een wijngaard in onze tuin in Moortsele.  Na het voltooien van onze wijnbouwopleiding, hebben we al snel beslist om het professioneler aan te pakken. Het was 2013 toen we een wijngaard van 0,5 are aanplantten in Bottelare. We kozen ervoor om enkel met de klassieke Vitis Vinifera druiven te werken. Ondertussen hebben we ook een wijngaard in Borsbeke aangeplant. De grootste van de twee. Hij ligt op een hoogte van 75 meter, waardoor we onze eigen zuidflank hebben. We verbouwen bijna 20.000 druivenstokken. Onze rassen zijn: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Auxerrois en Cabernet Dorsa. Onze wijnwinkel bevindt zich aan de Kampenstraat 42a in Borsbeke en is elke zaterdag open tussen 10 en 17 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Je kan er uiteraard wijn kopen, maar evengoed kan je er gezellig genieten van een glas wijn of schuimwijn. Al dan niet op ons terras.”

Meer info?

Website en Facebookpagina Près De Gand