foto levend erfgoed

Speciale 25ste Levend Erfgoed Expo

op zondag 27 augustus om 13 uur in het Provinciaal Domein Puyenbroeck

Op de Levend Erfgoed Expo kunt u bijna alle oude lokale rassen van landbouw en neerhofdieren bewonderen, van onze lokale rundveerassen over de verschillende trekpaardenrassen, schapen en geitenrassen tot de veelkleurige verzameling rassen van hoenders, konijnen, duiven en park en watervogels. Ze worden er in levende lijve tentoon. Ook onze hondenrassen tekenen present en tonen hun beste kunnen.

foto levend erfgoed

Deze feestelijke editie vindt plaats in het prachtige Provinciaal Domein Puyenbroeck en wel op zondag 27 augustus 2023. Uiteraard staan de dieren centraal tijdens de Levend Erfgoed Expo, maar daarnaast zijn er ook standen aanwezig met oude ambachten, landbouw- en plattelands educatie, boerderijproducten, bijenartikelen, enzovoort.

Vlaams minister van Landbouw, Jo Brouns, zal die dag aanwezig zijn. De bestendige Deputatie van Oost-Vlaanderen met onder meer bevoegde gedeputeerde An Vervliet zal er het twaalfde Levend Erfgoedhoflabel in ontvangst nemen.

Wie zijn wij

Steunpunt Levend Erfgoed komt op voor het bewaren van onze oude en streekeigen rassen. Niet alleen kippen, kalkoenen, eenden, ganzen, duiven, konijnen en honden, maar ook schapen, geiten, varkens, runderen en paarden dragen onze zorgen weg. Reeds 30 jaar ijvert Steunpunt Levend Erfgoed voor dit doel. Wij brengen de problematiek rond oude huisdierrassen onder de aandacht. Steunpunt Levend Erfgoed organiseert acties om onze rassen in de kijker te plaatsen, bouwt netwerken uit, biedt dienstverlening aan overheden/organisaties en organiseert fokprogramma’s. Als lid bent u natuurlijk steeds welkom. Een groeiend ledenaantal maakt het immers mogelijk om op een degelijke manier onze rassen te beschermen en ze te bewaren voor de toekomst!