Spectaculaire Muurclassic moet legendarische Stadsprijs doen vergeten

Geraardsbergen. Na 104 jaar stadsprijzen tijdens de kermisweek, wordt het tijd voor meer ambitie. De Smart Energy Systems Muurclassic schakelt een versnelling hoger. ‘De opvolger van de Stadsprijs legt de eindstreep boven op de Vesten en schakelt ook de legendarische Muur in, zodat wielerspektakel is verzekerd’, weet Geert Pieraert. De populaire acteur Jef De Smedt uit Familie is alvast van de partij.

Op woensdag 30 augustus krijgt de Oudenbergstad een fantastisch wielerfestijn aangeboden met meer dan 22 ploegen uit binnen- en buitenland aan de start, een nieuw uitgebouwde aankomstzone op de Vesten met vip- en publieksdorp, een nieuw parcours met onderweg 4 stevige hellingen, ploegenvoorstelling op de Markt, tv-uitzending door Proximus, enz.

2000 hoogtemeters
De renners krijgen de Muur en Kapelmuur driemaal voorgeschoteld, met daarbij ook drie keer de Oude Steenweg, de geasfalteerde kant van de Muur. Stevige kost, want onderweg moeten de renners ook nog zes keer over de Parikeberg, de lange Plankkouter in Everbeek en de stekelige Denderoorstraat (’t Sana). Samen goed voor 180 km en zowat 2000 hoogtemeters.

De Denderoordstraat krijgt er nog een attractie bovenop: Proximus bindt er een premie aan vast: de sterkste renner op de Denderoordstraat wordt beloond met een tv-toestel. Het startschot wordt op de Markt gegeven. Op de Vesten wordt de eindstreep getrokken.

Van Stadsprijs naar Muurclassic
Met winnaar Mathieu van der Poel kon organisator Sportverbond Geraardsbergen geen beter slotakkoord zetten. De nieuwe wereldkampioen op de weg werd meteen ook het gezicht van de wedstrijdaffiche van de Smart Energy Systems Muurclassic, de opvolger van de Stadsprijs.

De Geraardsbergse koers ontpopt zich van kermiscircuit tot een UCI-koers, categorie 1.2. De organisatoren willen zo snel mogelijk doorstoten naar het niveau UCI-1.1. De Smart Energy Systems Muurclassic moet Geraardsbergen als wieler- en fietsstad nog steviger op de kaart zetten. De organisatie werd tot in de puntjes voorbereid.

Beeld MvdP: Sophie Richez

Voor meer info: Muurclassic

Lees ook:

Van folklore naar internationale ambitie… Stadsprijs Geraardsbergen wordt Muurclassic