Zes gewonden bij zwaar ongeval in Zwalm

Woensdagavond was er een zwaar ongeval in de Stationsstraat in Sint-Denijs-Boekel (Zwalm). Zes personen raakten gewond, waarvan twee ernstig.

Het ongeval gebeurde na een inhaalmanoeuvre waarbij een voorligger werd geraakt. Die wagen raakte van de weg af en botste met een fietser. Ook de inhalende wagen raakte van de weg af. Die kwam terecht tegen enkele stenen en brievenbussen en kwam tot stilstand tegen twee geparkeerde wagen. In een van die geparkeerde wagens zaten twee kinderen van 5 en 6 jaar oud. Zij werden uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser en een passagier in de wagen die werd ingehaald raakten zwaargewond. De bestuurders van beide wagens waren lichtgewond. In het Nieuwsblad zegt burgemeester Bruno Tuybens dat het inhalende voertuig aan hoge snelheid reed.  De politie van Brakel voert een onderzoek naar de exacte omstandigheden van het ongeval.