‘Toeren bij de boeren’ werd mooi succes

475 beleven leuke fietstocht

De gemeente,  de Land- en Tuinbouwraad en Landelijke Gilden van Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem waren blij met de ruime belangstelling voor  de fietstocht ‘Toeren bij de boeren’, die georganiseerd werd op dinsdag 15 augustus 2023. Met bijna 500 deelnemers, om precies te zijn 475, werd de tocht, die in het teken stond van de korte keten economie, een mooi succes.  Wie deelnam aan ‘Toeren bij de boeren’ had veel lof voor de organisatoren en de deelnemende bedrijven. Ze hebben stuk voor stuk veel te bieden. Op elke stopplaats werd het genieten van lekkers uit eigen streek.

 

 

Het was een aantal jaren windstil, onder andere door corona. Maar zie, dit jaar nam men gelukkig weer de draad op. Voor de recreatieve fietstocht ‘Toeren bij de boeren’ bleef men vasthouden aan de succesrijke formule. En ontspannnende en leerrijke fietstocht van zo’n 30 à 35 km. De tocht slingerde door het mooie  natuurlandschap, de indrukwekkende groene long, het landelijke Oosterzele. Wat een troeven hebben we toch! in onze gemeente.  Met hapjes, drankjes, koffie, gebak, een lekker middagmaal, dessert,… werden de deelnemers erg vertroeteld. En als  leuk toemaatje sloot Mister Bart Boullart met zijn buikspreekpoppen het event ‘Toeren bij de boeren’ heel vrolijk af. Schepen van Land- en Tuinbouw Els De Turck was zo fier als een gieter.  ‘Eindelijk konden we opnieuw toeren bij onze boeren. We stelden de fietstocht in het teken van de korte keten. Tijdens Sinksenkermis was de korte keten markt succesrijk, we hebben nu een aantal producenten betrokken bij de organisatie. Eigenlijk werd ‘Toeren bij de boeren’, ook eens ‘gluren bij de buren’, glimt Els De Turck. De gemeente, de Land- en Tuinbouwraad, Landelijke Gilden Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem zijn alle deelnemers én de deelnemende bedrijven en zaken  Suenaert, Rerum natura, Curavita, De Volle melk,  imker Philip De Landsheere heel dankbaar voor hun medewerking. Er klonk veel appreciatie. En nu op naar de volgende editie.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).