ASZ verbouwt en transformeert: vanaf maandag wordt buitenverharding ingang aangepakt

Geraardsbergen. Het ASZ Geraardsbergen wil transformeren om een aangenamere omgeving voor de patiënten te creëren, een meer comfortabele en kwaliteitsvolle zorgervaring te bieden en medewerkers en de algehele kwaliteit van zorg te verbeteren. ‘We zetten ons in voor een reeks ambitieuze renovatie- en opfrissingsprojecten’, klinkt het.

Optimaliseren van de dienstverlening
Van 21 tot 25 augustus 2023 starten we met de buitenverharding van de ingang aan te pakken om de bezoekers beter te onthalen. ‘Gedurende deze tijd vragen we onze alle patiënten en bezoekers om onze aangegeven alternatieve route te volgen voor toegang tot onze faciliteiten. De inschrijvingskiosken zijn reeds verplaatst naar een nieuwe locatie bij het onthaal, met als doel zowel de privacy van de patiënten te waarborgen als een meer open en ruimtelijk gevoel te creëren.’

Tegen januari 2024 komt er een modern en kwalitatief laboratorium, waardoor we onze capaciteiten en service kunnen verbeteren. Om de opslagcapaciteiten te optimaliseren, wordt de logistieke berging op het gelijkvloers verbouwd.

Er is ook gestart met de voorbereidingen en verbouwing van de locomotorische revalidatiedienst op niveau drie. Op de vijfde verdieping staat er ook een renovatie gepland, wat zal resulteren in een verhoogd comfort voor de patiënt. ‘Zo zal er gezorgd worden voor douchefaciliteiten op elke kamer.’

Schilderwerken op verschillende afdelingen zullen een frisse en uitnodigende sfeer creëren. Extra fietsenrekken worden toegevoegd om onze groene en gezonde campuservaring te ondersteunen.

Vanaf 18 augustus 2023 werd het “Wayfinding”-project gelanceerd. De bewegwijzering is aangepast om de bezoeker beter te navigeren door de campus.

Tijdelijke hinder
Deze verbeteringen en veranderingen zullen enige tijdelijke hinder met zich mee kunnen brengen. De ploeg van het ASZ rekent op begrip en medewerking ‘tijdens dit spannende proces van vernieuwing en groei’. Andere transformaties volgen. Later meer.

Julien Borremans

Voor meer info: ASZ Geraardsbergen