Egmont Cycling Race (dames) op kermisdinsdag 22 augustus: het volledige parcours

Alhoewel de traditionele wielerwedstrijd voor eliterenners met contract (de vroegere beroepsrenners of profs) een nieuwe plaats kreeg op de internationale UCI-wielerkalender en de 87ste editie ervan zodoende naar (kermis)zondag verhuisde, toch zal naar al decennialange gewoonte de jaarlijkse zomerkermis in het Zottegemse stadscentrum ook ditmaal op dinsdag een sportief sluitstuk krijgen. Omdat tradities er zijn om in ere te worden gehouden, namen algemeen koersdirecteur-voorzitter Jo Gosseye en zijn medewerkers van de Zottegemse Wielerclub immers het engagement op om, naast de manneneditie op zondag, ook op kermisdinsdag een wielerwedstrijd te (blijven) organiseren en zo kunnen de wielerliefhebbers nu op dinsdag 22 augustus de ‘première’ van de UCI 1.2-wedstrijd Egmont Cycling Race voor dames-elite meemaken. Lees hierna alles over wat er de dames te wachten staat en waar u hen kan zien voorbijrijden en/of aanmoedigen.

De totale afstand van de allereerste vrouweneditie van de Egmont Cycling Race is 127 km, verdeeld over een ronde van 27 km (waarvan een 12-tal km over grondgebied Oosterzele) en vervolgens vijf lokale ronden van 20 km. In tegenstelling met hun mannelijke collega’s krijgen de dames geen kasseien onder de wielen geschoven maar wel zes keer de hellingen van De Vlamme en de Beugelstraat. De finish is voorzien op het Stationsplein en nog als nieuwigheid is te vermelden dat in de lokale ronden telkens ook een passage door Bevegem is. Plaats van afspraak voor de start is de Windekekouter in buurgemeente Oosterzele vanwaar na het officieuze vertrek om 12u45 de hele koerskaravaan eerst achter de rode vlag van koersdirecteur Mathias Bocksoen een geneutraliseerde ritje van 1 km zal afleggen via Dorp en Keiberg naar de officiële start in de Geraardsbergsesteenweg en het begin van de eigenlijke eerste ronde. De verdere gedetailleerde wegwijzer ziet er als volgt uit:

  • 1 ronde van 27 km: op grondgebied Oosterzele: Voordries, Achterdries, Meerstraat, Spiegel, Windekekouter, Dorp, Keiberg, Houtemstraat, Geraardsbergsesteenweg, Molenstraat, Gootje, Rooigemstraat, Kalle, Boerestraat, Balegemstraat; op grondgebied Zottegem: Provinciebaan, Lieve-Heerstraat, Romeins Plein, Beugelstraat, Strijpenplein, Molenhoek, Krommestraat, Traveins, Kruiswaterplein, Ten Bosse, De Vlamme, Eekhout, Wurmendries, Meileveld, Meire, Wolvenstraat, Molenkouter, Kasteelstraat, Neerhofstraat, L. De Metsstraat, Musselystraat, Stationsplein.
  • 5 ronden van 20 km: Van Aelbrouckstraat, L. Roelsstraat, Godveerdegemstraat, Kastanjelaan, Sabina van Beierenlaan, Oostraat, Kollegestraat, Grotenbergestraat, A. Gevaertlaan, Bijlokestraat Gentsesteenweg, Ter Kameren, Buke, Bruggenhoek, Elenestraat, Provinciebaan, Lieve-Heerstraat, Romeins Plein, Beugelstraat, Strijpenplein, Molenhoek, Krommestraat, Traveins, Kruiswaterplein, Ten Bosse, De Vlamme, Eekhout, Wurmendries, Meileveld, Meire, Wolvenstraat, Molenkouter, Kasteelstraat, Neerhofstraat, L. De Metsstraat, Musselystraat en Stationsplein (aankomst voorzien tussen 15u45 en 16 uur).