Muziek en nog eens muziek tijdens Gijzel Kirmesse

En daar hoeft u helemaal niets voor te betalen

De voorbije jaren passeerden best wat grote namen in de Vlaamse showbizz op Gijzel Kirmesse, dit jaar wordt het op zondag 27 augustus ‘lekker blijven hangen’ met Margriet Hermans. Maar naast de immer olijke Margriet is het muziek en nog eens muziek wat de klok slaat tijdens Gijzel Kirmesse. Kortom een concept dat perfect past in ‘Gezellig Gijzenzele’. De ‘Gijzelse’ knaldrang verdwijnt niet. De populariteit van de ‘kirmesse’ neemt toe.
Keer op keer, blijven we ons verbazen hoe de Gijzenzelenaars erin slagen om vier dagen aan één stuk zo’n uitgebreid kermisprogramma voor te schotelen. Want hoe je het draait of keert, het blijft een krachttoer. Het zijn slimmerds in Gijzenzele, de kermisvrienden hebben het goed voor met hun feestende inwoners en feestvierders uit de fusiegemeente en de regio. De bedoeling is dat het dorpsplein een ontmoetingsplaats is waar mensen de sfeer maken. Geen wereldvedetten op de kermis, maar wel mega goede zangers en zangeressen, deejays en bands met veel zangtalent, sfeer en ambiance, als daar zijn: Rock & Roll en Bluesband, DJ Danny Gaethofs, DJ Drezz, accordeonist Johnny Clarisse, Toile Ciréé, Yellow Goose, Blue Dawn, DJ Lolo, aperitiefconcert ‘Voor God en Vlaanderland’, Frank Van Damme, The Covrettes, The Molteni’s, Margriet Hermans, Kevain, DJ Boer Boerie, Fabienne Delanghe, De Kermisladies, Pure For Fun en DJ Geert komen langs op Gijzel Kirmesse en daar hoeft u helemaal niets voor te betalen. De Kermisvrienden zijn trots dat ze alweer eens de ‘kirmesse’ gratis kunnen aanbieden. Zeker in een tijd waarin veel mensen de rekening moeten maken van wat ze wel en niet meer kunnen.
De organisatoren van Gijzel Kirmesse trakteren de feestgangers op veel events en een resem optredens. De goesting is groot, het aftellen is nu echt begonnen. Vier dagen lang mag je uit de bol gaan in Gijzel, maar hou het binnen de grenzen van het fatsoen. ‘Gijzel Kirmesse’ oogt veelbelovend. De vorige edities heeft het platform van Gijzenzeelse verenigingen vastgesteld dat alle feestgangers hebben genoten van wat de kirmesse te bieden heeft. Maar de programmering van de kirmesse is een never ending story. De ‘kermisvrienden’ zijn de auteur van het verhaal met vele hoofdstukken (53 ! items op editie 2023) waarvoor veel creativiteit nodig is. Achter Gijzel Kirmesse schuilt een lange geschiedenis. De organisatoren willen het verhaal een verdere boeiende richting geven. Het is de bedoeling dat het een volksfeest blijft. In Gijzel feesten de bewoners nog massaal mee. Dankzij de vele sponsors (in het heel luxueus programmaboekje worden ze allen vermeld), ze vinden het zinvol de ‘Gijzel kirmesse’ te steunen, mooi toch) kan het heerlijke menu dat het programma van Gijzel Kirmesse biedt, geserveerd worden. Met héél veel dank. In ieder geval, Gijzel is klaar voor heel veel feestvierders. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).