Kermisdinsdag: geen betalend parkeren maar toch opgelet

Met op die dag naast de kermis ook ’s voormiddags de wekelijkse markt en na de middag de Egmont Cycling Race voor dames op de affiche, zullen naar al jarenlange gewoonte de parkeerwachters op dinsdag 22 augustus geen controle doen op de naleving van het betalend parkeren en op het gebruik van een parkeerschijf in de blauwe zones. Weliswaar is het toch opletten geblazen voor wie liever niet op de bon gaat en/of niet voor takelkosten wil opdraaien. Het is immers mogelijk dat er in bepaalde straten in en aan de rand van het stadscentrum waar normaal het betalend parkeren of de blauwe zoneregeling van toepassing is, die dag gedurende een bepaalde tijdsspanne helemaal niet mag geparkeerd worden omwille van de doortocht(en) van voornoemde wielerwedstrijd. Zeker wie ’s voormiddags naar de markt komt afgezakt en er een heel dagje-uit wil van maken, moet opletten dat hij/zij zijn/haar wagen niet achterlaat op een plaats waar dit een tijdje later niet meer mag. Daar zal wél op toegezien worden door de politie. Ook her en der in deelgemeenten moet er die dag extra uitgekeken worden voor tijdelijke verkeersborden die een parkeerverbod aankondigen.

Alle verkeersmaatregelen die naar aanleiding van voornoemde wielerwedstrijd genomen worden, vindt u in een ander NUUS-artikel terug via deze link: Zottegem maakt wegen vrij voor Egmont Cycling Race (vrouwen).