Parkconcerten geannuleerd wegens aanhoudend vandalisme in Egmontpark: “Erger dan anders”

Na vandalisme in de nacht van zondag op maandag heeft de organisator van de parkconcerten beslist om de laatste twee geplande concerten niet te laten doorgaan.

“Het is deze nacht weer gank geweest in het Egmontpark”, laat de organisator weten. “Normaal posten we zulke dingen niet op facebook omdat we veel liever de plezante dingen naar buiten brengen. Daarvoor organiseren we trouwens parkconcerten. Om mensen bij elkaar te brengen, ze naar buiten te laten komen en hun telkens opnieuw leutige donderdagavonden te bezorgen. De miserie die er dikwijls bij komt kijken tussen de concerten door pakken we er dan wel bij. We willen de pret van alle bezoekers niet laten bederven door een paar randgevallen die niet weten wat te doen met hun tijd en dan maar de boel van anderen kort en klein gaan smijten. Het vandalisme in het park is dit jaar erger dan anders en het feit dat de lichten telkens doven omstreeks 23 uur doet hier zeker geen deugd aan aangezien iedereen hierdoor vrij spel krijgt om te doen en te laten wat ze willen in de pikkedonker. Het is trouwens ook gewoon gevaarlijk voor de bezoekers maar soit dat is dan weer een andere discussie. Helaas is de situatie nu een pak erger dan dat het al geweest is en de moed en goesting is stilaan aan het verdwijnen om alles telkens opnieuw, opnieuw en opnieuw te moeten opkuisen en repareren. Hierdoor hebben we beslist de laatste 2 concerten te annuleren. Een zeer spijtige zaak maar de toestand in het park is dat helaas ook. Toch dikke merci aan iedereen die er telkens bij was om er een leuk gebeuren van te maken want het is voor die mensen dat we het nu eenmaal blijven doen.”

Meer info?

Facebookpagina Parkconcerten Zottegem