Open Brief Evelien De Both: “Dit was ook kermis Zottegem”

Burgemeester Evelien De Both (N-VA) heeft een open brief geschreven naar aanleiding van een incidentrijke maar ook – en dat benadrukt ze – gezellige kermis Zottegem.

Dit was ook kermis Zottegem!

Beste Zottegemnaar,

Deze nacht hebben de laatste feestvierders kermis Zottegem 2023 afgesloten.

De negatieve berichtgeving op sociale media hierover, is ook mij niet ontgaan. Samen met jullie ben ik verbijsterd over het vandalisme dat heeft plaatsgevonden in het Egmontpark, waardoor de organisatie (begrijpelijk) heeft beslist om de volgende parkconcerten te annuleren. Het is een absolute schande dat sommige individuen zo weinig respect tonen voor het materiaal van anderen. Niettegenstaande de centrumstraten bijkomend verlicht waren, heb ik ook het ongenoegen gelezen over het uitblijven van de openbare verlichting. Ik kan u zeggen dat wij er reeds langer werk van maken om de openbare verlichting opnieuw (langer) te doen branden, en dat in die zin ook concrete voorstellen op tafel liggen. Het al dan niet doven van de openbare verlichting is iets complexer dan een schakelaar af en aan zetten.

Wat ik echter veel te weinig lees op sociale media, is hoe een schone kermis “Kermis Zottegem 2023” was. Duizenden ouders zijn onder een stralende zon met hun kinderen naar “de molekes” geweest, duizenden feestvierders hebben genoten van de optredens en muziek aan de cafés, duizenden toeschouwers hebben onze twee koersen bijgewoond. Lieve mensen, DIT was ook kermis Zottegem! En ik ben bijzonder fier dat wij deze “Zottegemse feesten” in onze stad kunnen verwezenlijken. Daar kunnen vele andere steden en gemeenten een puntje aan zuigen.

Daarom zou ik echt een applaus willen geven aan allen die dit hebben mogelijk gemaakt, in het bijzonder de horeca die voor de terrasjes en de leuke sfeer heeft gezorgd, de foorkramers, de Zottegemse Wielerclub die twee schitterende koersen heeft georganiseerd, de politiediensten die voor onze veiligheid hebben gezorgd, de mensen van onze eigen stedelijke loods die onaflatend naders en verkeersborden hebben geplaatst, en vele anderen die hun steentje hebben bijgedragen om ervoor te zorgen dat Kermis Zottegem 2023 memorabel was.

En de zon, die was onze hoofdsponsor! 😉

Bedankt Zottegem, voor dit geweldig kermisweekend!
Evelien De Both