De leden van joggingclub Erwetegem die vorige week hebben deelgenomen aan de Egmontloop van Zottegem Atletiek

Kampioenschap halve marathon en kermisjogging in Erwetegem

Ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente tekent Joggingclub Erwetegem op zaterdag 26 augustus voor de 35ste keer voor de organisatie van de kermisjogging. Zes jaar geleden, naar aanleiding van het 30-jarig jubileum, werd dit sportieve gebeuren uitgebreid met een halve marathon die toen als eenmalig werd aangekondigd maar wegens het grote succes ervan werd besloten om deze wedstrijd ook daarna telkens als blikvanger op de affiche te zetten. Deze halve marathon geldt trouwens tegelijk als Kampioenschap van de Vlaamse Ardennen en Joggingclub Erwetegem voorziet hiervoor 1.000 euro prijzengeld.

De joggingnamiddag opent met een kidsrun in de onmiddellijke omgeving van de sportzaal Smissenhoek die de centrale locatie van het hele gebeuren en de start- en aankomstplaats van alle wedstrijden is. Meisjes en jongens (afzonderlijk) tot 7 jaar lopen 350 meter, voor 8- tot 11-jarigen is de afstand 700 meter (eerste start om 13u45). Elke deelnemer krijgt bij aankomst een medaille, een geschenkpakketje en een ijsje, en voor de eerste drie van elke reeks is er ook nog een beker voorzien.

Om 14u30 zal het startschot weerklinken van de korte joggingloop over een afstand van 2,6 km via de Engelstraat en Ragestraat terug naar de Smissenhoek. Voor de overige wedstrijden is een grotere omloop van 7 km uitgestippeld – vanuit de Ragestraat loopt het parcours dan verder via de Krassestraat, Stopweide, Korenbloemstraat, Rodestraat en Wijnhuizestraat terug naar de Smissenhoek – die door de deelnemers aan de massaloop naar keuze eenmaal (7 km) of tweemaal (14 km) en door de lopers van de halve marathon driemaal (21 km) moet afgelegd worden. Deze drie wedstrijden starten gezamenlijk om 15 uur. Voor de uitslag van elke wedstrijd (dus ook voor de halve marathon) wordt onderscheid gemaakt tussen vier categorieën: senioren dames/heren en masters dames/heren.

Op de rijkelijk gevulde prijzentafel ligt voor de beste drie van elke categorie in zowel de korte als de twee andere jogginglopen telkens een medaille. De winnaars zullen bovendien een naturaprijs in ontvangst mogen nemen en dit is eveneens het geval voor de eerste Erwetegemnaar in de uitslag van elke categorie. Ook voor de winnaars in elke categorie van de halve marathon wacht een naturaprijs en een medaille, voor iedere tweede en derde een medaille. Daarbovenop zijn er ook nog geldprijzen voorzien voor de eerste tien in elke categorie (van de halve marathon).

De online inschrijvingen zijn op heden reeds afgesloten. Inschrijven kan wel nog ter plaatse. Voor de kinderen bedraagt het deelnamegeld 3 euro, voor de halve marathon 15 euro en voor de andere afstanden 10 euro (Sporta-leden 9 euro). Na afloop zal iedereen bij teruggave van zijn/haar borstnummer een aandenken (douchegel) overhandigd krijgen en elke deelnemer die aanwezig is bij de trekking van een gratis tombola, maakt ook nog kans op een fiets als hoofdprijs of op een van de andere waardevolle naturaprijzen.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van deze loopwedstrijden zal er een parkeerverbod gelden van 8 tot 20 uur op de parking aan de sportzaal en SBS De Smidse alsook van 12 tot 18u30 parkeerverbod in de Smissenhoek (rijbaan + bermen kant onpare huisnummers), Ten Ede (deel tussen Engelstraat en spoorwegbrug), Engelstraat, Ragestraat (tussen Engelstraat en Smissenhoek), Krassestraat (tussen Smissenhoek en Stopweide), Korenbloemstraat, Rodestraat (tussen Korenbloemstraat en Wijnhuizestraat) en Wijnhuizestraat (tussen Rodestraat en Smissenhoek).

Ook zal er van 13 tot 18 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Engelstraat (alleen toegelaten richting Ragestraat), Ragestraat (deel tussen Engelstraat en Smissenhoek, richting Smissenhoek)? Krassestraat (richting Wijnhuizestraat), Stopweide (richting Korenbloemstraat), Korenbloemstraat (richting Rodestraat), Rodestraat (tussen Korenbloemstraat en Wijnhuizestraat, richting Wijnhuizestraat) en Wijnhuizestraat (richting Smissenhoek).