Gezinsbond Gijzenzele organiseert met ‘De Stoel’ een leuke zomeractiviteit

Mattheo, Gilles, Matteo, Thibault en Noé zijn de knapste speurders

Gezinsbond Gijzenzele heeft met ‘De Stoel’ een leuke zomeractiviteit georganiseerd. Op woensdag 5 juli, zaterdag 15 juli, zondag 23 juli, woensdag 2 augustus en vrijdag 18 augustus kon je op zoek gaan naar ‘De Stoel’. ‘We kozen vijf dagen, om iedereen de kans te geven om te kunnen deelnemen, de deelnemers hebben veel pret beleefd aan de zoektocht’, klinkt het heel enthousiast bij Gezinsbond Gijzenzele. ‘We hebben telkens om 19 u 30 een foto op hlpr geplaatst en een filmpje op onze Facebook pagina. Er

werd vermeld welk voorwerp ze dienden mee te brengen. En dan was het zoeken geblazen’. Iedereen vond het ‘wree wijs’, ‘héél leuk’, dit is genieten zo volop in vakantietijd. Telkens spannend om te zien wie er als eerste ‘De Stoel’ ontdekte. Iedereen ging er echt in op, de speurtocht naar ‘De Stoel’ heeft een magische aantrekkingskracht. We hebben er evenveel van genoten, een dikke dankjewel aan alle deelnemers’ Kenneth, Nele, Karlien, Eveline, Jolien en Evelyn, klinkt het vrolijk bij  de drijvende krachten van Gezinsbond Gijzenzele.

 
En of de winnaars Matheo, Gilles, Matteo, Thibault en Noé zielsgelukkig waren. Ze toonden stuk voor stuk hun speurderstalent.
Mattheo De Moor, Gilles Duytschaever, Matteo Seghers, Thibaut Haerick en Noé Sterckx toonden zich de snelste speurders. En of ze fier waren. De stoelen stonden respectievelijk opgesteld in een veld gelegen achter de Hoogstraat, in het aardebaantje naast Plantenkwekerij Kris De Backer, in het baantje achter De Vierhoekhoeve, in het baantje tussen de Schoolstraat en in de tuin van ‘t Zaaltje. De deelnemers hadden allen de gevraagde attributen mee: zonnecrème, zonnebril, pot choco, rubberlaarzen en een fotoalbum. Opmerkelijk, Noé Sterckx was er vier keer ook snel bij, maar telkens net niet. In de vijfde stoel was ze er wel als de kippen bij, ze zette het spreekwoord bij: ‘wie volhardt, bereikt zijn doel’.
Bij de vierde stoel werden alle aanwezigen getrakteerd met een fris ‘t Gijzelaarke, het streekbier waar we trots op zijn. Maar deelnemen blijft belangrijk, iedereen had woorden van lof voor de ronduit schitterende activiteit van Gezinsbond Gijzenzele. De prijzen werden geschonken door plantenkwekerij Kris De Backer, De Vierhoekhoeve, De Feestjuf, apotheek leyman en  Microbrouwerij Gijzenzele. ‘We zijn onze sponsors en alle deelnemers héél dankbaar, héérlijk om mensen zo te zien genieten in een heuse vakantiestemming, het werd een mooi succes’, besluit het zielsgelukkig bestuur van Gezinsbond Gijzenzele.  (marcel van de vijver, foto’s De Lobelle &  gezinsbond).