Zottegem: speciale verkeersregelingen

ERWETEGEM: SPORTWEDSTRIJDEN

Erwetegem viert komend weekend kermis. Over de openingsstoet op vrijdagavond 25 augustus en over de sportwedstrijden die naar jaarlijkse gewoonte ook op de kermisaffiche staan – de kermisjogging (+ halve marathon) op zaterdag 26 augustus en wielerwedstrijden op zondag 27 en maandag 28 augustus – alsook over de speciale verkeersmaatregelen die met deze kermisactiviteiten gepaard gaan, kunt u uitgebreid lezen in afzonderlijke NUUS-artikels.

ERWETEGEM: AVONDROMMELMARKT

Op vrijdag 25 augustus wordt van 17 tot 22 uur op de Kattenberg opnieuw een avondrommelmarkt georganiseerd. Naar aanleiding hiervan zal er in deze straat van 14 uur tot middernacht niet mogen geparkeerd worden en in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn (afgesloten ter hoogte van de kruispunten met Sint-Pietersplein, Nelekouter en Ragestraat/Eekhout). In de Nelekouter en Kronegem zal alleen plaatselijk verkeer mogen. Er kan/moet omgereden worden via De Ragestraat en Kloosterstraat.

LEEUWERGEM: LESTEN TAP

Komend weekend gaat de deur van café Imeland aan de Gentsesteenweg in Leeuwergem voorgoed dicht (het gebouw is te koop). Ter gelegenheid van de ‘Lesten Tap’ op zaterdag 26 augustus vanaf 19u30, met muzikale omlijsting door de Filthy Tunes, zal er die dag vanaf 8 uur tot zondagmiddag 27 augustus om 12 uur in het gedeelte van de Gentsesteenweg tussen huisnummer 289 en het kruispunt met de Buke een parkeerverbod zijn (langs weerskanten) en geen verkeer toegelaten worden. Er moet omgereden worden via de Bosstraat of Straatje en Klokfontein.

ERWETEGEM: WIELERDOORTOCHTEN

In buurgemeente (Steenhuize-)Wijnhuize wordt op zaterdag 26 augustus het Kampioenschap van de Vlaamse Ardennen voor WAOD-reeksen ingericht (met starts om 12 uu, 13u45, 15u30 en 16u45). Het parcours van deze vier wielerwedstrijden loopt ook deels over het grondgebied Erwetegem en met het oog op een veilig verloop van de doortochten zal er daarom komende zaterdag van 10u30 tot 19 uur in de Vinkelhoek en het Luiveld een parkeerverbod van toepassing zijn en eenrichtingsverkeer ingevoerd worden

VELZEKE: VESPATREFFEN

Op zondag 27 augustus organiseert Vespaclub Zottegem voor de derde keer een eigen Vespatreffen, dat ook opgenomen is in de nationale toerkalender van VC Belgium. Op het programma staat de 3e Romeo’kes-rit (120 km) doorheen de Vlaamse Ardennen met start (tussen 9 en 10u30), middagstop en aankomst aan het Parochiaal Centrum op het Sint-Martinusplein in Velzeke. Daarom zal er dan van 7 tot 20 uur op de rechterhelft van dit plein (kant P.C.) alsook in de Korte Munte een parkeerverbod gelden.