Het Scheldeoffensief palmt het Anthospark in en speelt er “Brut à l’air”

Brut à l’Air is een inclusief theaterproject van Het Scheldeoffensief met de steun van Cultuurhuis Merelbeke, GC De Kluize Oosterzele, CC De Fabriek Sint-Lievens-Houtem, cc Zoetegem Zottegem en de Vlaamse Overheid. De openluchtvoorstelling is het resultaat van een driejarig bovenlokaal project waarin meer dan twintig mensen met en zonder theaterervaring deelnamen aan maandelijkse theaterateliers.

Over fysieke, verstandelijke, intergenerationele en gemeentegrenzen heen verbinden ze burgers rond de verbeelding van het vallen en opstaan van de mens. Het driejarige project mondt uit in een zomers patchwork van de theatrale uithoeken die we samen hebben verkend. Het resultaat tonen we in openlucht: BRUT à l’AIR!

De groep besta uit 24 spelers die de afgelopen 3 jaren intensief repeteerden onder leiding van Frank Dierens en Jitse Huysmans. 
Sam De Clercq (scenografie), Inge Coleman (kostuums), Koen Roggen (muziek), An Van den Bergh (productie)

A l’air is wat we zien, raden, verzinnen en ons voorstellen als we om ons heen kijken. In onze straat, onze buurt, zittend op het terras van een café of turend door een venster naar de buitenwereld. We krijgen de kans om anders te kijken naar de plek die we kennen: een park, een muur, een poort. Er zijn bewoners, bezoekers, passanten. De plek is een podium waar mensen samenkomen als het weer het toelaat. Tegen de oude stenen van een kerk verschijnen schaduwen, zweven impulsen voorbij van een reizend theater. De plek wordt een decor, de bomen een medespeler, het kerkorgel de soundscape. Ga even zitten, kijk en droom.

Speeldata:
Vrijdag 1 september 2023 om 20u
Zaterdag 2 september 2023 om 20u (met extra optie om 16u)
Zondag 3 september 2023 om 15u

Locatie:
Anthospark Merelbeke (bij OC Flora)
Pastoor Clausplein – 9820 Merelbeke

Tickets en reservatie: 12 euro (basistarief), 10 euro (kindertarief), UiTPAS kansentarief