Muzikale ruiterommegang in Erwetegem

In een organisatie van de plaatselijke Ruitergilde Sint-Pieter vindt naar jaarlijkse gewoonte ter gelegenheid van de kermis in Erwetegem komende zondag 27 augustus in de voormiddag de traditionele ruiterommegang plaats. De optocht start omstreeks 10u15 aan de parochiekerk op het Sint-Pietersplein, na de zegening van paarden en ruiters die plaatsvindt aansluitend bij de weekendmis van 9 uur.

De ommegang zal gebeuren op de tonen van muzikanten van de Zottegemse harmonie Vrije Kunstkring vanop een ‘rijdende kiosk’ (lees: een vrachtwagen van een plaatselijke transportfirma). De ommegang zal dezelfde route volgen als in de voorbije jaren: Kattenberg, Ragestraat, Smissenhoek, Klemhoutstraat, Potaardestraat, Gaverland, Smissenhoek, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg.

Voor deze ruiterommegang zijn wel politietoezicht en -begeleiding maar geen speciale verkeersmaatregelen voorzien.