Opnieuw geen treinverkeer Zottegem – Denderleeuw

Zoals vorig weekend eveneens het geval was, zal er ook in het komende weekend van zaterdag 26 en zondag 27 augustus opnieuw geen treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw mogelijk zijn omdat er door Infrabel verder werken moeten uitgevoerd worden aan de spoorinfrastructuur. Alle treinen worden in beide richtingen vervangen door een NMBS-bus.

Vanuit Zottegem richting Denderleeuw vertrekken deze bussen aan een speciale tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 5u51, 6u51 en zo verder om het uur tot 21u51. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook tussenstops nabij de treinhaltes in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert en Welle) bedraagt 58 minuten, dus aankomst in Denderleeuw om 6u49, 7u49 enz. Vanuit Denderleeuw naar Zottegem vertrekken de vervangbussen (ook aan de voorkant van het station, perron 2) om 7u01, 8u01 en zo verder om het uur tot 23u01. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 7u59, 8u59 enz. Deze regeling geldt zowel op zaterdag als zondag. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.

NOG ANDERE HINDER

Naast de volledige onderbreking van het treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw zullen op beide weekenddagen ook de S3-treinen Zottegem-Denderleeuw-Schaarbeek niet rijden. Benevens de vervangbus tussen Zottegem en Denderleeuw zullen de reizigers ook tussen Denderleeuw en Schaarbeek een andere trein moeten nemen (en omgekeerd). Verder wijzigen ook het traject en de vertrektijden van de IC-treinen Oostende – Kortrijk – Brussels Airport/Zaventem. Er wordt aangeraden om je treinreis te plannen via nmbs.be of de NMBS-app (de reisplanner houdt al rekening met de aangepaste vertrektijden). Wie niet beschikt over internet, kan voor meer inlichtingen telefonisch terecht via 02 528 28 28.